JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– La renholderne få fred fra anbud

Stavanger ble blåere enn byen noen gang har vært etter valget i fjor. Det har skapt usikkerhet for byens renholdere.

2012082910062020131216195815

ola.tommeras@fagforbundet.no

Plasstillitsvalgt Linda Harestad og leder av Fagforbundet Stavanger, Anette Dahl Wiig, er oppgitt over utviklingen i byen.

Vedtaket om å sette renhold ut på anbud, er utsatt til høsten. Høyre trengte mer tid. Frp presser på. De mener det fortsatt kan være noen kroner å spare.

Nådde alle mål

– På kort tid har renholderne i Stavanger vært gjennom tre omstillinger. De er overført til kommunalt foretak. De har blitt pålagt mål om mer effektiv rengjøring og innsparinger. De har nådd alle målene. Nå må de snart få fred, sier Linda Harestad.

585 personer er ansatt i de to kommunale foretakene Stavanger Byggdrift og Stavanger Natur og Idrettsservice. De er ansvarlig for renhold og vedlikehold av kommunens bygninger, samt parker og idrettsanlegg.

Må kutte pensjon

I sommer innstilte rådmannen på å tilbakeføre de ansatte til kommunen, men samtidig vurdere å sette deler av tjenesten ut på anbud. Frp foreslo å omgjøre foretakene til aksjeselskap, for lettere å få satt tjenesten ut på anbud. Samtidig vil de ha utredet konkurranseutsetting av flere tjenester.

– De er så opptatt av innsparinger at de ikke ser eller skjønner at det dreier seg om mennesker. Flere har jobbet hele livet for kommunen. Nå risikerer de altså å måtte konkurrere om jobben sin hvert fjerde år, sier Harestad og Dahl Wiig.

De påpeker at kommunen vanskelig kan spare på noe annet enn ansattes lønn og pensjon.

– Renholdet i Stavanger har allerede vært gjennom en sterk effektivisering. Det som gjenstår er å kutte lønn og pensjon. Til tross for omfattende effektivisering, holdes kommunen fortsatt ren. Det skyldes først og fremst renholdernes yrkesstolthet, mener Harestad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy