JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bosenter for eldre får sterk lokal støtte

En folkeaksjon for å bevare Vartun bosenter utenfor Sarpsborg får enorm oppslutning fra folk i bygda.

2013040315375020131216221509

vegard.velle@fagforbundet.no

Denne uka vil lokale aktivister overlevere en tjukk bunke underskrifter til ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap). De aksepterer ikke at bystyret i midten av april har innstilt på å legge ned Vartun bosenter og erstatte det med et nytt sykehjem i sentrum av Sarpsborg.

Trist utvikling

– Jentene synes dette er trist. Mange har jobbet her i mange år, forteller Ingun Navestad Henriksen, plasstillitsvalgt ved Vartun bosenter i Sarpsborg.

Hun er enig i at bosenteret ikke er særlig praktisk. Smale ganger, høye terskler og trange bad gjør at bosenteret er lite egnet for dem som bruker rullator, rullestol og heis.

Kunne fungert fint

– Men hadde kommunen brukt bygget til formålet det er tiltenkt, nemlig til eldre som kan klare seg selv, ville bosenteret fungert helt fint, mener Henriksen.

Varteig, hvor Vartun bosenter ligger, er preget av små forhold, med legekontor i samme byggekompleks, gode muligheter for å gå tur sommerstid og en skole rett i nærheten som gir nærmiljøet liv.

Hun forteller om en god arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø.

Ingen mister jobben

Nå akter kommunen å bygge et nytt sykehjem og nye omsorgsboliger i stedet. Disse er tenkt å erstatte bosenteret. Her vil alle de 16 som jobber på Vartug, få tilbud om jobb.

– Vi kan ikke lenger bruke ostehøvelprinsippet og spare litt her og der. Til det er grunnbemanningen for liten, mener Sissel Bakke, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Sarpsborg.

Hun forstår dem som protesterer mot nedleggingen, og som nå risikerer å miste sitt lokale tilbud. Men Fagforbundet har heller ikke noe annet forslag til løsning.

– Kunne vi bevart Vartun, ville det vært det beste. Folk ønsker å bo og jobbe lokalt, sier Bakke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy