JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Utnytt norsk arbeidsreserve

Fagforbundet og Sykepleierforbundet oppfordrer kommuner som henter arbeidskraft i utlandet om å utnytte den arbeidsreserven vi allerede har i landet.

2012091410332620131216200850

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Forbundsleder Eli Gunhild By i Sykepleierforbundet sier til FriFagbevegelse.no at kommunene bør tilby lønns- og arbeidsvilkår som gjør det attraktivt for sykepleiere å jobbe i kommunehelsetjenesten.

Hun kommentere artikkelen vi hadde fra Spania der det viser seg at norske kommuner bruker bemanningsforetak for å lære spanske sykepleiere norsk og hente dem til ledige jobber i helsesektoren her hjemme.

Les også: På sykepleierjakt i Spania

- Jeg kjenner ikke til AB Bemanning, men jeg håper de er opptatt av å bidra til at arbeidsledige sykepleiere i Spania skal få jobb, og at de ikke bare tenker på kortsiktig profitt. Jeg forutsetter også at de har oversikt over godkjenningsordningene i Norge slik at sykepleierne får autorisasjon og tilfredsstiller språkkravene. Jeg håper kommunene er opptatt av at sykepleierne skal kunne kommunisere med de pleietrengende på en god måte, sier sykepleierlederen, som også er betenkt over at rekruttering fra Sør-Europa på sikt vil kunne føre til at disse landene i neste omgang må rekruttere sykepleiere fra fattige afrikanske land, som til de grader trenger denne kompetansen selv.

Varige jobber?

Også Fagforbundet er skeptisk til at norske kommuner henter sykepleiere i Spania. Nestleder Mette Nord sier til Frifagbevegelse.no at det er uakseptablet å bruke innleie til jobber av seks måneders varighet når de egentlig er av varig karakter.

- For oss er det viktig å legge vekt på at egne ansatte får fortrinn til hele faste stillinger, sier Metter Nord.

Hun er også bekymret for språkopplæringen og mener at norsk på minimumsnivå, som det sies fra bemanningsbyrået, ikke er godt nok. - Her er det snakk om pleietrengende som kan ha vanskelig for å uttrykke seg. En forutsetning for god og forsvarlig pleie er at en kan kommunisere, påpeker Fagforbundets nestleder.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy