JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vest-Telemark museum er Årets Museum

Vest-Telemark museum vant årets gjeveste museumspris. Det har et imponerende besøkstall i region som er tynt befolket, ifølge juryen.

2012091712343120131214185550

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Museet finnes i fem kommuner og består av elleve enheter.

Vest-Telemark Museum utgjør et tyngdepunkt i en bygningssamling av kirkelige og profane bygninger fra middelalderen, og at besøkstallene er imponerende med tanke på at samlingene befinner seg i en region som er tynt befolket.

Vest Telemark har en rik tradisjon innen folkekunst og skihistorie, og Vest-Telemark Museum formidler denne kulturarven ved hjelp av utstillinger, aktiviteter og ved arrangementer.

Tre nominerte kjempet om prisen.

Norsk Døvemuseum i Trondheim, Norsk Oljemuseum i Stavanger og vinneren Vest-Telemark museum.

Felles for alle museene er at de holder høyt faglig nivå, og satser systematisk på formidling, opplyser Norges museumsforbund.

I fjor var det Norsk Teknisk Museum i Oslo som stakk av med seieren.

Nominasjonskomiteen skriver dette om de tre museene:

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne og interaktivt museum, der du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for flere millioner år siden.

Norsk Døvemuseum er et unikt tiltak for en av landets minoriteter. Det går nye veier for formidling av kunnskap om en minoritet og jobber med grenseflyttende og holdningsskapende arbeid omkring begrepet annerledeshet.

Juryen besto i år av politiker Trine Skei Grande (leder), journalist Gudleiv Forr og museumsdirektør Lene Floris fra Nationalmuseet i København.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy