JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

10 millioner til seremonirom

Regjeringen setter av 10 millioner til livssynsnøytrale seremonirom.

2012100810541820131216202547

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

– Det er veldig bra at det settes av penger til dette, sier Trygve Natvig, administrativ leder for Seksjon kirke, kultur og oppvekst.

– Det har i mange år vært behov for seremonirom for dem som ikke tilhører Den norske kirke. Dette har vært etterlyst i lang tid og er en naturlig konsekvens av at vi lever i et mangfoldig samfunn med ulik tilknytning til tro- og livssyn.

En tidel av befolkningen er ikke tilknyttet noe tros- eller livssynssamfunn. Ytterligere 10 prosent er medlem av andre trossamfunn. Stadig flere familier er flerkulturelle og flerreligiøse og kan ha et ønske om å kombinere uttrykk fra ulike tradisjoner og religioner.

Ordningen skal prøves ut i Akershus, Rogaland og Troms. Etter hvert skal resten av landet også komme med.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy