JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi var mot vikarbyrådirektivet

Det er opp til de tillitsvalgte å bruke verktøyene mot sosial dumping, sa LO-sekretær Kristian Tangen da han møtte LO-tillitsvalgte i Nordland.

2012102213453720131216203755

torgny.hasaas@lomedia.no

Tangen var han klar på at det er helt nødvendig å begynne å bruke de verktøyene som regjeringa har lagt til rette i kampen mot sosial dumping.

Vikarbyrådirektivet

På fylkeskonferansen i Bodø mandag brukte han en del av sitt innlegg om den fagligpolitiske situasjonen til å drøfte det som har skjedd med vikarbyrådirektivet.

– Vi var i mot å innføre vikarbyrådirektivet, men når det ble innført så var det i alle fall ikke på arbeidsgivernes premisser. Hvis det hadde vært en blå-blå regjering hadde resultatet blitt et helt annet, sa Tangen.

Tangen pekte på de tiltakspakkene mot sosial dumping som regjeringa har gjennomført og de tiltakene som kom i forbindelse med innføringen av vikarbyrådirektivet.

Verre blå regjering

Og han understrekte at det er viktig at de tillitsvalgte på arbeidsplassene tar i bruk for eksempel drøftingsretten når det gjelder innleie. Fra nyttår kommer også likebehandlingsprinsippet i direktivet til å gjelde og Tangen ba de tillitsvalgte om å følge nøye med hva som kom til å skje.

Tangen advarte sterkt mot en regjering slik den ser ut nå med total dominans av Høyre og Fremskrittspartiet.

– Vi har hatt blå regjeringer før, men dette kommer til å bli noe helt annet, noe mye verre.

Medlemsdebatten

Kristian Tangen la også stor vekt på LOs medlemsdebatt og sa at de tillitsvalgte var avgjørende for at den skulle lykkes.

Hvert halvår arranger LO en fylkeskonferanse hvor representanter for lokalorganisasjonene møtes. Dette blir arrangert i alle fylker.

Det er ventet at diskusjonen på konferansen kommer til å dreie seg mye om EØS.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy