Kamp om klær


2012102912092320131214191421

Det manglet ikke på interesserte aktører da Renovasjonsselskapet for Drammensregionen la ut innsamlingen av brukte klær og sko på anbud i 2011.

– Tidligere har det vært veldedige organisasjoner som har vært interessert i gamle klær og sko, men det var en kommersiell aktør som vant fordi de hadde det beste tilbudet både pris- og miljømessig, sier Marianne Holen, kommunikasjonsansvarlig i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.

– Siden vi er et offentlig forvaltningsorgan, mener vi at alle tjenester vi bestiller skal legges ut på anbud etter regler for offentlige anskaffelser. Også tjenesten for innsamling og behandling av klær og sko, fortsetter Holen.

– Vi er et interkommunalt selskap, så vi skal gå i null. Innbyggerne i våre kommuner betaler renovasjonsgebyr, og når vi får inntekter, kommer det innbyggerne til gode. Klær og sko utgjør for øvrig ikke en stor andel av et renovasjonsregnskap, sier Holen.

– Det er fortsatt konkurranse i markedet blant kommersielle og veldedige aktører. Det viktigste for oss å formidle til innbyggerne er: lever inn klær og sko til ombruk! Enten det leveres til våre beholdere, veldedige organisasjoner eller det lokale loppemarkedet. Ombruk er mye bedre enn at klær kastes i restavfallet, forklarer Holen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy