JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjemmehjelperne feires 4. november

Søndag 4. november er hjemmehjelpernes dag. Ida Ørstrand fra Steinkjer tjuvstarter feiringa på Lillestrøm i dag. Sammen med Ida Olsen har hun representert Nord-Trøndelag i NM for helsefagarbeidere.

2012110210240720131216204629

karin.svendsen@fagforbundet.no

Ida Ørstrand arbeider som lærling i Steinkjer kommune. Hun har erfaring fra arbeid i boliger for mennesker med funksjonshemninger og i boliger for eldre som av ulike grunner ikke lenger kan bo hjemme. Nå er hun tilknyttet Egge hjemmetjeneste.

Framtid i hjemmetjenesten

– Dette er en spennende jobb. Jeg vet aldri hva som møter meg når jeg åpner ei ny dør, sier 20-åringen. Hun kjører ut til brukerne aleine, men har alltid noen i ryggen som hun kan ringe til.

Nå håper hun på fast ansettelse, enten i hjemmetjenesten eller i en bolig for personer med funksjonsnedsettelse, når hun er ferdig med læretida om halvannet år. Helst vil hun ha en stilling på mellom 85 og 90 prosent, men regner med at hun må spe på med vikariater for å få jobbe så mye.

Innom kjøkken

Veien til helsearbeiderfaget var ikke helt strak for Ida Ørstrand. Før hun begynte på helse og sosial, tok hun et år på restaurant- og matfag.

– Begge foreldrene mine er kokker, og jeg trodde det var det rette faget for meg også, forteller hun.

Men ute i praksis på et helsetun, hadde hun mer lyst å være ute på ganga og snakke med pasientene enn å være inne på kjøkkenet. Dermed gjorde hun ferdig første året før hun skiftet til helse- og sosialfag.

Nå er hun glad for at hun ble utplassert på helsetunet og oppdaget helsearbeiderfaget.

– En stor takk til dem som ga meg en plass på Egge helsetun, sier hun.

En stor opplevelse

Fylkesmestrene i helsearbeiderfag i Nord-Trøndelag, Ida Ørstrand og Ida Olsen har denne uka deltatt på Yrkes-NM i helsearbeiderfag.

– Det har vært en kjempeopplevelse, og jeg vil anbefale alle å prøve, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy