JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med små, enkle blomstergrep

I forbindelse med Fagforbundsukene fikk Gjesdal-medlemmene torsdag juletips på Ålgård Blomster. Dekoratørene Sigvor Mjølhus og Stine Naustvik delte villig vekk hemmelighetene.

2012110210492220131216204632

Det bugner av vintergleder i den vakre butikken i Gjesdal kommune. Lys, blomster, pynt og planter hilser velkommen utenfor det ærverdige mursteinsbygget som har rommet blomsterbutikken i rundt 20 år. For på denne dagen, bare noen timer før butikken fyltes med fagforbundsmedlemmer, sto de ansatte og hang opp julepynten.

Tidlig ute

Det er Fagforbundet Gjesdal som har invitert medlemmene til denne kvelden, som er den andre sammenkomsten i Fagforbundsukene. Medlemmene gleder seg over initiativet og føler seg ivaretatt av forbundet.

– Dette er et flott arrangement. Jeg kommer både for å treffe de andre, men også for å få gode tips til hvordan jeg kan lage blomsteroppsatser selv. Det ser enkelt ut og er veldig inspirerende, sier Anne Karin Haugstad.

– Vi skal lage litt ulike oppsatser med julepreg. Til jul skal alt glitre, og det er bare å kjøre på, smiler dekoratør Stine Naustvik idet hun surrer ståltråd for å feste mose rundt oasiskransen.

– Slike kranser kan stå lenge ute. Dusj dem om kvelden, skyter nabodekoratør Sigvor Mjølhus inn.

Julehjerter

– Nå skal vi lage hjerter. Form avispapir som to store dråper og surr ståltråd rundt. Legg mose utenpå og pynt den som du vil. Dette er en fin oppsats til ytterdøra, grava eller som en gave. Den kan pyntes med hva som helst og festes med gåsunger, sier Naustvik videre.

Også Mjølhus’ hjerte bærer preg av jul. Hun har valgt sølvfarge, men hjertet kan også lages i rødt.

– Bruk masse ståltråd og form det til et hjerte. Legg på hvit ull og masse villheks, over og fest alt med ståltråd. Etterpå pynter du med det du vil ha.

Mens blomstertipsene sprer seg til medlemmene, henger julepynten i sølvtråder og sløyfer rundt i butikken og varsler om at det snart er jul på Ålgård. Prikken over i-en er de to juletrærne: Ett med julepynt i sølv og hvitt, og ett med røde kuler og lenker.

Egen julepynt

For fagforbundsmedlemmene ser oppsatsene både enkle og overkommelige ut. Laila Haga Samuelsen er i alle fall ikke i tvil. I år skal hun lage oppsatser selv.

– Dette er noe jeg også får nytte av i hverdagen. Jeg jobber som pedagogisk leder i en barnehage, og har alltid behov for inspirasjon og andre måter å tenke på. Dette er tips jeg kan bruke både privat og på jobb, sier Haga Samuelsen.

Haga Samuelsen skryter av samholdet i Fagforbundet i Gjesdal. De er rundt 330 medlemmer, og en del av dem veldig aktive i foreningen.

– Det er som regel den samme gjengen som stiller, men vi har det veldig kjekt sammen. Lederne er flinke til å organisere spennende møter for oss, og vi pleier alltid å ha et faglig innspill. Nå blir for eksempel alle sammen flinke til å lage egen julepynt, ler hun.

Nært og synlig

Leder i Fagforbundet Gjesdal, Camilla Bakke, er også inspirert.

– I år skal jeg lage eget julehjerte, sier hun.

– Vårt mål for en slik kveld er å vise medlemmene våre at vi er her for dem. Det er fint å samles, og denne butikken er flott for å vise julepynten. Mange har tatt med seg venner og arbeidskollegaer. Når de ser hvor fint vi har det sammen, får vi kanskje flere medlemmer, sier Bakke.

– VI ønsker først og fremst å være et nært og synlig forbund.

Imens er julepynten klar på Ålgård. Heldigvis er det er fortsatt noen uker til jula ringes inn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy