JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Tenk, vi er norgesmestre!

Amalie Henriksen og Stine Kipperberg fra Ålesund gikk av med seieren i helsearbeiderfaget.

2012110218333720131216204721

karin.svendsen@fagforbundet.no

De to lærlingene fra Møre og Romsdal gikk seirende ut etter tre konkurranserunder. Amalie Henriksen og Stine Kipperberg er overveldet. Den første tanken som falt dem inn etter kåringen, var at nå skal de av gårde for å arbeide to måneder i Florida.

Lærerik uke

– Det har vært ei fantastisk uke, stråler de to 19-åringene. Amalie Henriksen og Stine Kipperberg er skjønt enige om at de har lært en masse ved å se hvordan de andre lagene har løst oppgavene.

– Og så har det vært sosialt, sier de to gullvinnerne som har hatt med både familie og venner fra Ålesund.

Sølv til Rogaland

Også i år gjorde Rogaland det svært godt, og etter tre runder kunne Marita Puntervoll og Tonje Soldal, begge fra Eigersund, innkassere sølvmedaljene i helsearbeiderfaget.

Tredjeplassen ble delt mellom Nordland og Telemark. For Nordland deltok Marte Victoria Odding og Therese Tønder Pettersen. Telemark var representert ved Silje Malen Eik Myhren og Karine Skjelhaugen.

– Dette var jo kjempemoro, sier Lise Larsen, leder for Seksjon helse og sosial i Telemark. Hun så alle lagene første dagen, og har fulgt Telemarkslaget tett resten av uka også.

– Jeg er bare så imponert over deltakernes innsats. De kan jo så mye. Det er stort å få med hjem en medalje herfra, sier en stolt seksjonsleder i Telemark. Nå gleder hun seg til å komme hjem etter ei uke på Lillestrøm for sammen med Fagforbundet i Telemark å gjøre stas på de to medaljevinnerne.

Sju ambulanselag

Hele sju lag stilte i NM for ambulansearbeidere i år. Etter et forsøk med to lag fra Oslo i fjor er nå ambulansefaget for alvor inne i Yrkes-NM. Shawn Simmos og Patrick Wilberg fra Buskerud tok gull. Men de delte gjerne æren med flere.

– Det er lærerne våre som har fått oss dit vi er i dag, sier de og mener god undervisning og god veiledning er viktige runner til at de har vunnet.

Cristoffer Bade og Stian Alexander kunne reise hjem til Nord-Trøndelag med hver sin sølvmedalje, mens Ole Jacob Friberg og Stian Anmarkrud Mohrsen fra Oppland tok bronse i ambulansefaget. Ellen C. Vestby fikk en spesialpris av dommerpanelet for sin glimrende innsats.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy