JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbevegelsen raser inn kommunestyret i Bodø

FAGBEVEGELSEN: Fagbevegelsens representanter på Aps liste er på valgvake og klapper for den første valgdagsmålingen. Foran: Sigurd Myrvoll, Fellesforbundet, og Judith Olafsen, Postkom. (bak t.v. )

FAGBEVEGELSEN: Fagbevegelsens representanter på Aps liste er på valgvake og klapper for den første valgdagsmålingen. Foran: Sigurd Myrvoll, Fellesforbundet, og Judith Olafsen, Postkom. (bak t.v. )

Sissel M. Rasmussen

Fagbevegelsen i Bodø og i Nordland håper å bli godt representert i kommunestyrer og fylkestinget når valgresultatene er endelige.

2015091422584720230821171436

line@lomedia.no

sissel@lomedia.no

VALG2015: Representanter fra fagbevegelsen i Bodø og Nordland jublet sammen med de rødgrønne partiene da valgdagsmålingen ble presentert kl. 21 på storskjermer.

I Bodø er alle partiene samlet under samme tak valgkvelden. De har fått plass i hver sine rom eller område i det nye kulturbygget Stormen, der NRK Nordland og Avisa Nordland følger valgopptellingen.

På lister

Fagbevegelsen kan bli godt representert i kommunestyrer og fylkesting i Nordland.

–Vi må være med, hvis vi skal bli hørt, understreker Ann-Merethe Larsos Kristensen, leder i LO Bodø. I forkant av årets kommune- og fylkestingsvalg har fagbevegelsen i Bodø jobbet for å få medlemmer og tillitsvalgte til å stille på lister for politiske partier. Kristensen satt i Aps nominasjonskomite.

Og arbeidet har gitt resultater, et eksempel: Syv personer fra LO-familien står på lista til Bodø Arbeiderparti. De er fra Fagforbundet, Fellesforbundet, Handel og Kontor og Postkom. Det er også folk i styret i LO Bodø som står på listene til SV og Rødt.

Nytt liv

Kristensen forteller at arbeidet i forkant av kommunevalget har gitt LO Bodø en ny giv.

– I en periode møtte vi veldig få på styremøtene og det var et labert engasjement. Nå er det et helt annet engasjement, mange møter på styremøtene og vi har gode politiske diskusjoner, sier Kristensen.

– Harde tak

Sigurd Myrvoll er en av dem som sa ja til å stille på Aps liste. Myrvoll er leder av Fellesforbundet Bodø hovedflystasjon. Han sto i stormen da forsvarsarbeidsplasser på flystasjonen ble vedtatt flyttet fra Bodø til Ørlandet. Langt inn i årets kommunevalgkamp har Ap fått skylda for vedtaket, et vedtaket gjort av Stortinget.

– Det var mange harde tak og det blir nok flere hva gjelder Forsvaret. Jeg har fått mye «pepper» fra medlemmene for at jeg stiller på Aps liste, men: Verden går videre og det gjør jeg også, sier Myrvoll.

Blir hørt

Han opplever at fagbevegelsens saker er løftet fram i valgkampen lokalt, og at de er hørt av partiene på venstresiden.

– Samarbeidet mellom de som har styrt Bodø i de siste fire årene og fagbevegelsen har vært helt fraværende. Derimot ser vi at det fagligpolitiske samarbeidet allerede bærer frukter, sier Myrvoll.

Tidlig på kvelden i Bodø er han sikker på valgseiere. Han vil bli skuffet hvis ikke Arbeiderpartiet og partiene på venstresiden tar seieren hjem.

– Kjempejobb

Fagbevegelsens representanter understreker at det er et godt fagligpolitisk samarbeid i Bodø og i Nordland. Det er inngått samarbeidsavtaler mellom LO og de politiske partiene på venstresiden.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ida Marie Pinnerød berømmer LO i Bodø.

– De har gjort en kjempejobb med å mobilisere så mange til å stille på listene, men også å mobilisere til engasjement i valgkampen, sier Pinnerød, også hun optimistisk med tanke på det endelig resultatet i Bodø.

LES OGSÅ:

Vill jubel i Folkets Hus

Raymond Johansen starter drøftelser med opposisjonen

Kommentar: Første runde er vunnet

Rød valgseier i Tromsø

Lødrup inn i bystyret

Fagbevegelsen raser inn i kommunestyret i Bodø

– Mitt røde hjerte gleder seg

– Fellesskapet vinner

– Lovende fram mot stortingsvalget

– Folk flest klarer å tenke selv

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy