JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En brannmann på biblioteket

Hvis Geir Singstad er like flink til å verve medlemmer som han er til å fengsle femåringer, så går Fagforbundet Verdal en lys framtid i møte. Maken til pedagogisk begavet brannslokker skal du lete lenge etter.

2012111211195120131216205259

Vi merket det fra første stund. Måten han henvendte seg til ungene på da de kom togende langs fortauet:

- Har dere lyst til å se lekebrannbilen min?

Unik lekebrannbil

Ungene lot seg ikke be to ganger. Singstad fant fram brannbilen, som han hadde fått i gave. Et unikum av en lekebrannbil, funnet på et antikvariat i Frankrike, heimbrakt og gitt i gave til Singstad. At han ble glad som en unge da han fikk den, er det ingen som helst grunn til å tvile på. Det framgikk med all tydelighet av måten han behandlet og omtalte den på.

- Skal vi ta med brannbilen inn på biblioteket der det er litt varmere?

- Jaaaaa!

- Har dere lyst til at vi skal lese en bok?

- Jaaaaa!

Ivrige femåringer

Vel innendørs og avkledd yttertøy, fikk ungene se nærmere på bilen, og ikke minst ta på den. En antikvarisk lekebrannbil er noe helt for seg selv. Så ble bilen satt pent på ei hylle, og lesestunden kunne begynne. Singstad hadde funnet fram to bøker. Den første var «En dag på musenes brannstasjon» (Se egen sak).

Singstad leste som om han aldri skulle ha gjort annet. Hver gang to sider var unnagjort, tok han seg god tid til å snu boka og vise fram illustrasjonene slik at alle fikk se. Ungene satt bemerkelsesverdig stille. At iveren etter å se bildene av og til tok overhånd blant de som satt nærmest, er ikke annet enn man må vente av ivrige femåringer. Hver gang lirket de barnehageansatte dem forsiktig ned på putene igjen.

Røykvarsleren!

Visste man ikke annet, kunne man mistenke Geir Singstad for å være ute etter å verve femåringene til Fagforbundet. Budskapet i boka var nemlig mistenkelig preget av behovet for solidaritet, stolthet og samhold. Parolen synlig, nær og stolt lå snublende nær. Men nei, ikke et ord om Fagforbundets fortreffelighet. Men et budskap hadde han. Da begge bøkene var lest og bollene fortært, fikk alle lekse med heim:

- Kan dere huske å spørre om røykvarsleren er i orden?

- Jaaaaa!

Synlig, nær og stolt

Om ikke barna fikk høre et ord om Fagforbundet, så kunne ikke de barnehageansatte unngå å legge merke til Geir Singstads synlighet, nærhet og stolthet. I saft-, frukt og bollepausen fikk han også sjansen til å drive medlemsverving.

Faktisk hadde ingen rukket å spørre praksiskandidat Ida Erica Jonsson om hun ville bli medlem. Nå fikk hun både materiell og argumenter.

- Fin utfordring! Dette skal jeg ta med heim og sette meg inn i, lovet hun.

Finner ro på biblioteket

Geir Singstad gjennomførte flere lesestunder for barnehagebarn under årets Fagforbundsuker, som ble avrundet i helga. Hovedtillitsvalgt Alis Ambli Solberg var en av dem som ble med Singstad ut:

- Ikke minst har vi rettet oppmerksomheten mot de private barnehagene, forteller hun.

Det å ha med en tillitsvalgt i tillegg til Singstad, øker naturlig nok muligheten for å snakke med ansatte som blir frigjort i løpet av lesestunden.

Også mange andre arbeidsplasser får besøk:

- Vi har med oss kake, boller, informasjonsmateriell og litt «stæsj», og blir godt mottatt. Det fins mange spørsmål og saker å diskutere, og vi verver stort sett alltid noen medlemmer.

Barne- og ungdomsleder Randi Helden i Reinsholm barnehage skryter av tiltaket:

- Både for oss og ungene er det godt å komme ut og møte nye impulser. Her på biblioteket finner de ro. Dessuten er det fint for ungene å møte andre enn oss ansatte.

James Bond

Fagforbundsukene handler ikke bare om å gjøre seg synlig for potensielle medlemmer. Å bli kjent med hverandre er like viktig. I Verdal var det både egen James Bond-forestilling for Fagforbundets medlemmer, og pubkveld med Thomas Brøndbo og humoristiske innslag. Samtidig benyttes anledningen til å informere om medlemstilbud, LO Favør og andre fordeler.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy