JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mobiliserte i valgkampen – reddet arbeidsplassen

VANT KAMPEN: Hjelpepleier Rita Olsen (f.v.), plasstillitsvalgt Lillian de Rezende, hjelpepleier Gudrun Bø og fagansvarlig sykepleier Anlaug Sørhus jubler over at Storesund bu- og behandlingsheim fortsatt skal drives av Karmøy kommune.

VANT KAMPEN: Hjelpepleier Rita Olsen (f.v.), plasstillitsvalgt Lillian de Rezende, hjelpepleier Gudrun Bø og fagansvarlig sykepleier Anlaug Sørhus jubler over at Storesund bu- og behandlingsheim fortsatt skal drives av Karmøy kommune.

Simen Aker Grimsrud

Da det borgerlige flertallet i Karmøy vedtok å konkurranseutsette arbeidsplassen, mobiliserte de ansatte i valgkampen. Nå kan de juble over nytt flertall og fortsatt jobb.

2015091612260920230821171436

D e ansatte leste i lokalavisa i våres at det borgerlige flertallet, med Høyre og Frp, ville konkurranseutsette Storesund bu- og behandlingsheim. Det skapte uro og usikkerhet. De eldre ansatte var redde for å tape pensjonsrettigheter.

– Det var som om bakken forsvant under oss. Mange har sett seg om etter ny jobb, men hvem vil gi en 59 år gammel hjelpepleier 100 prosent stilling, sa hjelpepleier Gudrun Bø da Fagbladet møtte de ansatte noen uker før valget.

Rekordvalg for Ap

De tillitsvalgte og ansatte ga seg ikke uten kamp, og fikk mobilisert lokalsamfunnet i valgkampen. Saken fikk mye oppmerksomhet i lokalpressen. Arbeiderpartiet gikk til valg på at Storesund ikke skulle privatiseres.

– Mange jeg har snakket med stemte på Ap for første gang på grunn av denne saken, sier plasstillitsvalgt Lillian de Rezende.

Arbeiderpartiet gjorde sitt beste valg på mange år på Karmøy, og har dannet flertall med SV, KrF, Senterpartiet og Venstre. Nå lover ordføreren at Storesund ikke blir konkurranseutsatt.

– Vi er veldig glade. Dette valget ble veldig bra for oss, fastslår de Rezende.

– Konkurranseutsetting kostet Høyre valgseieren

Lillian de Rezende er sikker på at jobben de ansatte og tillitsvalgte har lagt ned for å gi saken oppmerksomhet i valgkampen, var avgjørende.

– Jeg tror ikke Høyre forventa at det skulle bli så mye motstand. Vi har hatt med oss pårørende og beboere på laget, og stått på skikkelig, sier hun.

Karmøys Høyre-ordfører Aase Simonsen innså nederlaget etter at stemmene var talt opp.

– Jeg tror blant annet konkurranseutsettingen av Storesund kostet oss dyrt, sa hun til Haugesunds Avis' tv-kanal.

Les også:

Hjelpepleier Rita taper 800.000 kroner i pensjon

Ellen taper 62.000 årlig på å jobbe på privat sykehjem

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy