JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gerd Kristiansen vil bli LO-leder

Begge de to LO-nestlederne, Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken, bekrefter nå at de har ambisjoner å bli Roar Flåthens etterfølger når LO-kongressen til våren velger ny LO-leder.

2012111610062720131214192315

I et intervju med Aktuell/FriFagbevegels.no på onsdag varslet Tor-Arne Solbakken at han er kandidat.

– Nå har jeg fått noen avklaringer, så jeg velger å si høyt at jeg vil si ja. Jeg har veldig lyst sa Solbakken.

Gerd Kristiansen hevdet den gangen at hun ennå ikke hadde bestemt seg.

– Les også: LO-lederkampen i gang

I dag bekrefter imidlertid også Gerd Kristiansen sitt kandidatur overfor VG.

– Jeg bestemte meg for en stund siden, men har valgt å vente med å bekrefte mitt kandidatur. Men nå som Tor-Arne har gjort det, synes jeg det er greit å si at også jeg ønsker å bli LO-leder, sier Kristiansen.

– Les også: Gerd Kristiansen vil bli LO-sjef

I hele høst har det også versert hardnakkede rykter om at LOs to største forbund, Fagforbundet og Fellesforbundet, allerede skal ha inngått en avtale om arverekkefølgen til «LO-tronen». Avtalen skulle gå ut på at Gerd Kristiansen, med bakgrunn fra Fagforbundet, velges som ny LO-leder til våren. Som nestleder velges Hans-Christian Gabrielsen fra Fellesforbundet – med gode utsikter til å rykke opp som LO-leder i 2017.

I et intervju med Aktuell/FriFagbevegelse.no i går benektet imidlertid Fellesforbundets leder, Arve Bakke, at det foreligger noen slik avtale.

- Fellesforbundet og Fagforbundet har et svært godt forhold. Vi samarbeider godt både organisatorisk og politisk, men vi har ingen avtale om hvem vi ønsker som ny LO-leder. Men jeg kan bekrefte at vi skal snakke sammen om dette før kongressen, sa han.

– Les også: Lederkabalen er ikke lagt

Ifølge Bakke vil Fellesforbundet avklare hvem som skal være deres kandidat(er) til ledige plasser i den nye LO-ledelsen i løpet av februar. Deretter vil man ta kontakt med Fagforbundet.

Fagforbundets leder, Jan Davidsen, har tidligere bekreftet at Gerd Kristiansen vil være deres kandidat til vervet som ny LO-leder.

Tor-Arne Solbakken er født 1953 i Rygge og er nestleder i LO. Solbakken var nestleder i NTL fram til 2005. Han er blant anent styreleder i AOF, nestleder i styret for forskningsstiftelsen Fafo og medlem av Rikslønnsnemnda. Mer om Tor-Arne Solbakkens bakgrunn og ansvarsområder i LO

Gerd Kristiansen er født i 1956 og er nestleder i LO. Hun er utdannet hjelpepleier og har jobbet ved Universitetssykehuset i Tromsø. Hun var hovedtillitsvalgt for helse og sosialforbundet i Troms i 10 år, før hun ble sentral tillitsvalgt. I 2005 ble hun valgt som nestleder i Fagforbundet, og fire år senere ble hun valgt som LO-neslteder. Mer om Gerd Kristiansens bakgrunn og ansvarsområder i LO

Mini-portretter av alle tidligere LO-ledere:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy