Gerd Kristiansen vil bli LO-leder

Begge de to LO-nestlederne, Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken, bekrefter nå at de har ambisjoner å bli Roar Flåthens etterfølger når LO-kongressen til våren velger ny LO-leder.

2012111610062720131214192315

I et intervju med Aktuell/FriFagbevegels.no på onsdag varslet Tor-Arne Solbakken at han er kandidat.

– Nå har jeg fått noen avklaringer, så jeg velger å si høyt at jeg vil si ja. Jeg har veldig lyst sa Solbakken.

Gerd Kristiansen hevdet den gangen at hun ennå ikke hadde bestemt seg.

– Les også: LO-lederkampen i gang

I dag bekrefter imidlertid også Gerd Kristiansen sitt kandidatur overfor VG.

– Jeg bestemte meg for en stund siden, men har valgt å vente med å bekrefte mitt kandidatur. Men nå som Tor-Arne har gjort det, synes jeg det er greit å si at også jeg ønsker å bli LO-leder, sier Kristiansen.

– Les også: Gerd Kristiansen vil bli LO-sjef

I hele høst har det også versert hardnakkede rykter om at LOs to største forbund, Fagforbundet og Fellesforbundet, allerede skal ha inngått en avtale om arverekkefølgen til «LO-tronen». Avtalen skulle gå ut på at Gerd Kristiansen, med bakgrunn fra Fagforbundet, velges som ny LO-leder til våren. Som nestleder velges Hans-Christian Gabrielsen fra Fellesforbundet – med gode utsikter til å rykke opp som LO-leder i 2017.

I et intervju med Aktuell/FriFagbevegelse.no i går benektet imidlertid Fellesforbundets leder, Arve Bakke, at det foreligger noen slik avtale.

- Fellesforbundet og Fagforbundet har et svært godt forhold. Vi samarbeider godt både organisatorisk og politisk, men vi har ingen avtale om hvem vi ønsker som ny LO-leder. Men jeg kan bekrefte at vi skal snakke sammen om dette før kongressen, sa han.

– Les også: Lederkabalen er ikke lagt

Ifølge Bakke vil Fellesforbundet avklare hvem som skal være deres kandidat(er) til ledige plasser i den nye LO-ledelsen i løpet av februar. Deretter vil man ta kontakt med Fagforbundet.

Fagforbundets leder, Jan Davidsen, har tidligere bekreftet at Gerd Kristiansen vil være deres kandidat til vervet som ny LO-leder.

Tor-Arne Solbakken er født 1953 i Rygge og er nestleder i LO. Solbakken var nestleder i NTL fram til 2005. Han er blant anent styreleder i AOF, nestleder i styret for forskningsstiftelsen Fafo og medlem av Rikslønnsnemnda. Mer om Tor-Arne Solbakkens bakgrunn og ansvarsområder i LO

Gerd Kristiansen er født i 1956 og er nestleder i LO. Hun er utdannet hjelpepleier og har jobbet ved Universitetssykehuset i Tromsø. Hun var hovedtillitsvalgt for helse og sosialforbundet i Troms i 10 år, før hun ble sentral tillitsvalgt. I 2005 ble hun valgt som nestleder i Fagforbundet, og fire år senere ble hun valgt som LO-neslteder. Mer om Gerd Kristiansens bakgrunn og ansvarsområder i LO

Mini-portretter av alle tidligere LO-ledere:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy