JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets renholder

Randi Karlsen fra Horten er årets renholder. Begrunnelsen for utnevnelsen er blant annet hennes nære oppfølging av Fagforbundets medlemmer, og gode støtte til kolleger.

2012112913442420131216210630

– Da lederen i Fagforbundet Horten kom til meg med en stor bukett roser og nyheten om at jeg var årets renholder, ble jeg helt satt ut! Karlsen smiler bredt og viser stolt fram diplomet sitt.

Hun innrømmer at tårene trillet da hun fikk høre hva Fagforbundet Horten hadde sendt inn som begrunnelse for at hun var beste kandidat til prisen.

Lista over berømmelsene er lang: Karlsen stiller alltid opp for medlemmene, hjelper kolleger på fritida, er flink til å holde medlemsmøter, er opptatt av renholdsfaget og følger opp HMS-arbeidet.

Fagbrev

– Dette med å hjelpe kolleger på fritiden tror jeg kommer fra at jeg hjalp noen kolleger med teorien da de skulle ta fagbrev, sier Karlsen.

Da fire kolleger med minoritetsbakgrunn kastet seg ut i norsk- og fagbrevopplæring, stilte Karlsen opp. Lekselesingen på kveldene førte til at alle besto teorieksamen.

– Det er flere og flere mennesker med andre nasjonaliteter enn oss som kommer til å jobbe som renholdere. Det er viktig at de får opplæring i faget, og i rettigheter og plikter slik at de får hevet statusen sin som renholdere, sier Karlsen.

– Tar du deg tid til å snakke med folk fra Uganda, Thailand, Somalia og Filippinene, oppdager du at det fins så mange flotte mennesker, legger hun til.

Selv husker hun godt hvordan det føltes å få fagbrev.

– Jeg var veldig stolt. Jeg var 47 år da jeg tok fagbrev. Jeg var redd for at jeg ikke skulle klare å samle tankene, men det gikk bra, sier hun.

”Dashedama”

Det er elever og lærere ved Nordskogen barneskole som til daglig nyter fordelene ved å ha årets renholder rundt seg. De var også stolte og glade da Karlsen vant prisen.

– Det er veldig hyggelig arbeidsmiljø hos oss. Jeg er en del av personalet på skolen. Lærerne spør meg om renholdstips, og jeg blir brukt som den fagpersonen jeg er, sier Karlsen.

Vennlig personale er med på å skape trivsel, og det mener Karlsen er viktigere enn at alle klarer å rydde opp etter seg hele tida.

Dessuten er barna på skolen veldig søte. Særlig de minste.

– De minste elevene løper etter meg og roper ”hei dashedama”. De klarer ikke uttale vaskedame, sier Karlsen og ler.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy