JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Flere kommer til å sykle

Innbyggerne i Modum kommune hilser det utvidede gang- og sykkel­veinettet velkommen – og tror det vil føre til at flere tar fram sykkelen.

2013010713465320131214193828

Målet er at det nye gang- og sykkel­veinettet som knytter alle tettstedene i kommunen sammen skal stå klart i 2020.

Ragne-Livi K. Olsen jobber som renholder, og sykler til og fra jobb hver eneste dag i sommerhalvåret.

– Det er i underkant av to kilometer hver vei. Om vinteren går jeg. Det er veldig bra at vi nå får et sammen­hengende gang- og sykkelveinett, for trafikken har bare økt. Men jeg har inntrykk av at det er stadig flere som sykler, både til jobb og på tur med barna. Og det er helt opplagt at sykling har en helsegevinst – det merker jeg i hvert fall selv. Den første sykkelturen om våren er litt tung, men etter ei ukes tid er formen på plass igjen, sier hun.

Vidar Drolsum er ansatt i Modum kommune og jobber i tillegg deltid som brannmann. Han sykler året rundt.

– Jeg fikk en kneskade i 1997 og var på utredning på Ullevål sykehus. Jeg hadde blant annet en del fysioterapibehandlinger, og til slutt konkluderte fysioterapeuten med at jeg måtte begynne å sykle for å bli bra igjen, forteller han.

I begynnelsen syklet han bare om sommeren, men etter hvert skaffet han seg også en sykkel med piggdekk til vinterbruk.

– Tre uker i måneden sykler jeg 24 kilometer hver eneste dag, året rundt. Kneskaden er så å si leget, og jeg er overbevist om at det er takket være ­syklingen. Så det høres helt topp ut at vi nå får et sammenhengende gang- og sykkelveinett. Jeg har syklet langs riksvei 35 noen ganger, og da føler jeg meg direkte utrygg. Både lastebiler og mindre biler kjører så fort at jeg føler at jeg enten blir sugd inn i trafikken eller blåst av veien, sier Drolsum, som er overbevist om at et forbedret sykkelveinett vil føre til at flere begynner å sykle.

– Jeg er sikker på at både store og små kommer til å sykle mer. Jeg har selv to barn på 16 og 20 år, og har sett at jo oftere vi voksne gjør noe, jo lettere er det at barna følger etter, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy