JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Noen bør fortsette som omsorgsarbeider

Fagforbundets pensjonsekspert Steinar Fuglevåg sier at det ikke har noen hensikt å konvertere fra omsorgsarbeider til helsefag­- arbeider hvis du tror du vil arbeide fullt til du fyller 65 år.
Han understreker også at de som tjener mest på å omgjøre autorisasjonen, er de som har arbeidet mye og lenge. Omsorgsarbeidere som ikke oppfyller 85-årsregelen (summen av alder og antall år i arbeidslivet) ved fylte 62 år, ikke har noe å hente ved å endre autorisasjonen sin. Heller ikke langtidssyke har noe å tjene fordi medlemstid i folketrygden ved uførhet regnes fram til aldersgrensa 70 år i stedet for 65 år.
Omsorgsarbeidere som er i tvil om de bør søke om autorisasjon som helsefagarbeider, kan ta kontakt med arbeidsgivers pensjonsleverandør for å få vurdert hva som lønner seg.

2013021510492220131214195255
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy