JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehusdirektøren er rørt og stolt over prisen

- Dette gir inspirasjon, sa sykehusdirektør Per Skaugen Bleikelia til deltakerne på sykehuskonferansen i Bodø da han fikk overrakt Fagforbundets arbeidsgiverpris.

2013022015374420131214195458

ola.tommeras@fagforbundet.no

Sykehusdirektøren var en rørt og stolt mottaker av årets arbeidsgiverpris. I sin tale til nær 200 ledere og tillitsvalgte på konferansen i Bodø, la han blant annet vekt på et svært godt samarbeid mellom ledelse og tillitsvalgte ved sykehuset.

Sjelden sjef

- Vettet i organisasjonen sitter ikke i toppen. Det sitter ute blant dem som utfører jobben. Det er dem som er nærmest oppgaven og som skal få bestemme, poengterte Skaugen Bleikelia. Det er en av lederteoriene han følger, og som har gjort ledelsens prestasjoner på Ringerike sykehus verdig prisen.

- Det er sjelden nødvendig å være sjef. Mest av alt er det behov for å være leder og coach, forklarte Skaugen Bleikelia.

Nær kontakt

Sykehusdirektørens måte å pleie kontakt med de ansatte var et av argumentene for å dele ut prisen til nettopp Ringerike sykehus. Han tar en runde i sykehuset hver morgen og kveld. Han er på fornavn med alle, og av sykehusets 900 ansatte kjenner direktøren ifølge ham selv, navnet på minst 80 prosent.

- En annen viktig faktor, forklarte Bleikelia, er å skifte bord i lunsjen hver dag.

- Slik får jeg stadig nye innspill fra ansatte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy