JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– For lite penger til bosetting av flyktninger

IKKE NOK TIL Å BOSETTE ALLE: KS mener kommunene trenger mer penger for å bosette alle som får opphold.

IKKE NOK TIL Å BOSETTE ALLE: KS mener kommunene trenger mer penger for å bosette alle som får opphold.

ILLUSTRASJONSFOTO: Martin Guttormsen Slørdal

Regjeringen gir et ekstratilskudd på 50 millioner kroner til bosetting av flyktninger. – Langt fra nok, mener KS.

2015100713090620230821171436

I tillegg øker regjeringen tilskuddet for bosetting av enslige, mindreårige flyktninger med 25 millioner kroner. Kommunenes organisasjon KS er ikke fornøyde.

Pengene for å øke bosettingen av flyktninger i kommunene er langt fra nok til å møte den akutte utfordringen, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) sier at regjeringen følger flyktningsituasjonen nøye, og at det kan komme mer penger.

– På bakgrunn av oppdaterte prognoser vil regjeringa komme tilbake med en vurdering av bevilgningsendringer på utlendingsområdet, sier Horne i en pressemelding.

– Det er forståelig at et statsbudsjett som er planlagt og utarbeidet over lang tid ikke kan ta opp i seg den akutte krisen vi opplever nå. Men her ligger en stor utfordring for regjering og storting til raskt å håndtere situasjonen. Det vil kreve langt mer enn det som ligger i dette budsjettforslaget. Jeg opplever også at statsministeren er klart innforstått med dette, sier Helgesen til KS’ hjemmesider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy