Sykepleiere i Haugesund sier opp

Sju av åtte sykepleiere i hjemmetjenesten ved Vardafjell omsorgssenter i Haugesund har sagt opp stillingene sine. De ønsker å sette søkelys på arbeidsforholdene i hjemmetjenesten i kommunen.

2013022710523220131216215445

– Vi er overarbeidet. Vi har vært for få sykepleiere over mange år. Nå er begeret fullt, sier Hilde Helgesen Boland til Haugesunds Avis. Boland er tillitsvalgt i Fagforbundet for sykepleierne i hjemmetjenesten på Vardafjell. Fire av tolv sykepleierhjemler ved avdelingen står ledige.

– Vi har fremmet lønnskrav på 50.000 kroner i håp om at sykepleiere skal søke seg til de ledige stillingene. Dersom rekrutteringen blir bedre, vil alle stillingshjemlene bli besatt. Da vil vi alle få bedre arbeidsforhold, sier Boland. Hun understreker at problemstillingen også gjelder de andre avdelingene i hjemmetjenesten i kommunen.

Lønnskravet er fremmet gjennom Fagforbundet i særskilte forhandlinger. Det er foreløpig blitt blankt avvist av kommunen. I et siste forsøk på å bli hørt, setter nå sykepleierne jobbene sine på spill. Dersom kommunen ikke kommer dem i møte, slutter de sju på Vardafjell når oppsigelsestida går ut 30. april.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy