JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Misnøye med uførepensjon

Onsdag gikk fristen for å klage på Arbeidsdepartementets nye modell for uførepensjon ut.

2013031408474420131216220501

Modellen gjør at ansatte kan miste flere titusener kroner i året, ifølge arbeidstakerorganisasjonene.

Et brev signert samtlige arbeidstakerorganisasjoner er sendt til arbeidsminister Anniken Huitfeldt, skriver Dagens Næringsliv.

Det var på et møte i forrige uke at modellen ble gjennomgått, og siden da har flere reagert på konsekvensene av den nye modellen.

– Vi har ikke noe ønske om at ordningen skal bli mye bedre enn i dag, men vil opprettholde kjøpekraften. Det burde være en smal sak, sier Klemet Rønning-Aaby, daglig leder i LO Kommune.

Grunnen til at Huitfeldt jobber med en ny uføremodell for ansatte i det offentlige, er at den må tilpasses uførepensjonen i folketrygden.

Ifølge arbeidstakerorganisasjonene kommer det nye forslaget til for eksempel å gjøre at en arbeidstaker i kommunesektoren med gjennomsnittlig lønn og tjenestetid, vil kunne tape 29.000 kroner i året som enslig.

– Dette er ikke akseptabelt for oss, sier Rønning-Aaby til DN. (ANB-NTB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy