JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehuset Innlandet tar selvkritikk etter brev om oppsigelse

Personalavdelingen ved sykehuset Innlandet tar selvkritikk etter at de ba eldre medarbeidere om å si opp i løpet av ti dager.

2013041015061420131216221828

vegard.velle@fagforbundet.no

Bakgrunnen er et brev sykehusledelsen sendte til fem ansatte som var passert særaldersgrensen (65 år) om å si opp jobben sin frivillig: ”Hvis du ikke sier opp selv, vil arbeidsgiver iverksette en oppsigelsesprosess”, sto det i brevet som ble sendt til de aktuelle sykepleierne, hjelpepleierne og renholderne.

”Dersom oppsigelse ikke foreligger innen ti dager, vil arbeidsgiver iverksette en oppsigelsesprosess”, sto det videre i brevet, som de tillitsvalgte, og spesielt Stein Oudenstad fra Fagforbundet, reagerte sterkt på.

Ledelsen tar selvkritikk

Rune Hummelvoll, HR-direktør ved Sykehuset Innlandet, tar selvkritikk for måten sykehuset formulerte seg på. Han synes det er viktig at den ansatte får en god avslutning på sitt arbeidsforhold.

– Jeg beklager hvis brevet vi sendte ut tidligere kom brått på den enkelte. Vi ønsker ikke å bruke den aktuelle ordlyden i framtiden.

Vurderer særaldersgrensene

Ledelsen har i ettertid prøvd å rydde opp, og har blant annet tatt kontakt med ansatte som mottok de aktuelle brevene.

– Vi har hatt to møter med Fagforbundet etter at denne saken kom for en dag. Og både Fagforbundet og vi ønsker å opprettholde retten og plikten til å fratre ved særaldersgrense. Det betyr at den ansatte har en plikt til å fratre, og at dette ikke er å betrakte som noen oppsigelse.

Sykehuset ser nå på sin policy knyttet til særaldersgrenser og vil legge fram et forslag til endringer. Hummelvoll understreker at nærmeste leder skal informere den ansatte om fratredelsen minst et halvt år før sykehuset varsler om dette.

Brev med uheldig ordlyd

Fagforbundets divisjonstillitsvalgte, Stein Oudenstad, bekrefter at ledelsen og Fagforbundet har møttes.

– Vi hadde et godt, oppklarende møte. Personalavdelingen gikk i seg sjøl og innså at alle formaliteter ikke var fulgt. De ville se nærmere på ordlyden i det utsendte brevet, slik at det ikke oppfattes som en oppsigelse.

Også Fagforbundet selvkritisk

Men også Fagforbundet tar selvkritikk.

– Jeg la meg flat for regelen om pliktmessig opphør av arbeidsforholdet ved oppnådd særaldersgrense og 30 års ansiennitet, forteller Oudenstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy