JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løsning i A-oppgjøret med Spekter

Forhandlingene i deler av Spekteroppgjøret ble sluttført i løpet av noen timer, og ble det samme som i LO/NHO-oppgjøret. Nå venter forhandlinger ute i virksomhetene.

2013040914424120131216221927

– Dette var greie forhandlinger, og de gir et godt utgangspunkt for det som skal skje videre, sier Eivind Gran, LO Stats forhandlingsleder, i en pressemelding.

Resultatet ble det samme som i LO/NHO-oppgjøret. Det gis et generelt tillegg på 1463 kroner i året til alle. I tillegg gis et lavlønnstillegg til de som tjener 365.670 kroner eller mindre på 2730 kroner per år.

Forhandlingene flyttes nå til de enkelte virksomheter.

Les hele protokollen.

Gjelder ikke helseforetakene

Dagens oppstart gjelder ikke område 10, som er helseforetakene, eller område 4, som er Lovisenberg sykehus.

LO Stat har rundt 53.000 medlemmer. Over 24.000 av disse er medlemmer i Fagforbundet. De aller fleste er ansatt i helseforetakene. 4000 medlemmer er fordelt på en rekke ulike virksomheter, blant annet i bussbransjen og ved teatrene.

De såkalte A-delsforhandlingene som startet i dag, danner grunnlaget for de videre forhandlingene i hver enkelt virksomhet (B-delen). Økonomiske krav i B-delen kan være forskjellige fra virksomhet til virksomhet.

For helseforetakene og Lovisenberg sykehus blir det en separat runde med forhandlinger sentralt, som kalles A2. Etter det blir det B-dels forhandlinger på hvert enkelt sykehus.

Mindrelønnsutvikling i helseforetakene

Ifølge en pressemelding fra LO Stat fins den største nøtta i årets oppgjør i helseforetakene. Tall fra teknisk beregningsutvalg viser en markert mindrelønnsutvikling, som LO Stat har ambisjoner om å gjøre noe med.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy