Norge har Nordens travleste arbeidstilsyn

Over 300.000 østeuropeere har flyttet til Norden etter EU-utvidelsen i 2004, men de nordiske landene har valgt ulike strategier for å føre tilsyn med lønns- og arbeidsvilkårene.

2013041809595420131214201624

nina.sandaas@lomedia.no

For første gang har nordiske forskere sett på arbeidstilsynenes roller, strategier og redskaper i arbeidet mot sosial dumping. Arbeidet er gjort på oppdrag av Nordisk Ministerråd.

Flere hundre tusen

Bakgrunnen er beslektede utfordringer som følger av den utstrakte arbeidsmobiliteten til Norden etter EU-utvidelsen 2004-2007.

I årene 2004-2011 meldte 335 000 borgere fra de nye EU-landene flytting til nordiske land. I tillegg kommer et stort antall utstasjonerte arbeidstakere og tjenesteytere. Målt i antall har tilstrømningen var absolutt størst til Norge, og minst til Finland og Island.

Mer og mindre skarpe verktøy

Rapporten TemaNord 2013:523 viser at de nasjonale arbeidstilsynene spiller en varierende rolle for å sikre utenlandske arbeidstakere anstendige vilkår i arbeidsmarkedet. Arbeidstilsynene har mer eller mindre skarpe verktøy i alle land for å håndtere overtredelser av arbeidsmiljøreglene.

Når det gjelder hvor strenge og effektive disse er, er det store variasjoner mellom landene. Både i Norge og Finland er arbeidstilsynene blitt tildelt en mer sentral rolle i kampen mot sosial dumping, enn i Sverige og Danmark, slår rapporten fast.

Antallet inspektører varierer, fra 420 i Danmark til 286 i Sverige, og 29 i Island. Dette må ses i sammenheng med hvilke oppgaver tilsynene har. Om vi bare ser på antall bedrifter og antall arbeidsmiljøinspektører i de nordiske landene, har hver enkelt inspektør i det norske arbeidstilsynet vel 1.100 bedrifter å føre tilsyn med. På Island er det bare halvparten så mange bedrifter per inspektør.

Sosial dumping – hva er det?

Begrepet sosial dumping – ofte definert som uakseptabelt lave lønninger og dårlige arbeidsvilkår – er heller ikke et entydig begrep i Norden. I Danmark har initiativ mot sosial dumping kommet høyere på dagsorden etter regjeringsskiftet høsten 2011. I Sverige har begrepet ikke blitt brukt i offisielle sammenheng. Ingen svensk regjering, uansett politisk farge, har heller sett behov for å ta et helhetsgrep mot de negative følgene av sosial dumping, påpeker rapporten. I Finland brukes heller ikke dette begrepet, her snakker man om ”grå økonomi”. Til gjengjeld har skiftende regjeringer innført tiltak som i mangt ligner på de to norske handlingsplanene mot sosial dumping som er kommet siden 2006.

Selv om en del grunntrekk er like – slik som sterke organisasjoner i arbeidslivet, sentrale lønnsforhandlinger og tariffavtaler, universelle velferdsordninger – er det ulikheter i regulering av lønns- og arbeidsvilkår. Island er spesielt med nærmest full organisasjons- og tariffavtaledekning (99 prosent). I Finland er allmenngjøring av tariffavtaler veldig utbredt og nærmere 90 prosent av arbeidstakerne er derfor omfattet. Allmenngjorte tariffavtaler er også tatt i bruk i fire bransjer i Norge.

Danmark og Sverige bruker tariffavtaler som eneste mekanisme for å regulere minstelønn og er slik sett unike i europeisk sammenheng. Derfor har arbeidstilsynene i disse landene heller ingen tilsynsrett for å kontrollere at virksomheter overholder lønnbestemmelser og andre vilkår.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy