Vil verne rettigheter ved anbud

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt mener det er en utfordring at kommuner som konkurranseutsetter tjenester, sparer på de ansattes pensjonsvilkår.

2013042207463620131216222909

simen@lomedia.no

– Vi skal se på offentlig ansattes rettigheter ved anbud og konkurranseutsetting. Noen kommuner innfører anbud, fordi de ønsker å spare penger. Men utfordringen er at årsaken til lavere pris ofte er at man sparer på de ansattes pensjonsvilkår, sa arbeidsminister Anniken Huitfeldt fra talerstolen på Arbeiderpartiets landsmøte.

Fredag sendte hun et brev til partene i arbeidslivet. Der ga hun beskjed om at regjeringen skal vurdere hvordan de skal verne arbeidstakernes rettigheter bedre i møtet med konkurranseutsetting.

– Arbeidslivet blir ikke mer moderne om vi skrur klokken tilbake når det gjelder arbeidstakernes rettigheter. Det er trygghet, rettferdighet og fellesskap som er moderne. Det går aldri av moten, mener Huitfeldt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy