JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anbudsbølgen i gang på Stord

Samtlige åtte fagforeninger i Stord står sammen i protest mot omfattende anbudsplaner. Torsdag ble likevel rubb og bit av kommunens renhold vedtatt konkurranseutsatt.

2013042309113320131216223011

ola.tommeras@fagforbundet.no

Fagforbundet Stord har sammen med Utdanningsforbundet, Delta, FO, NITO, FYSIO og NETF, protestert mot anbudsplanene i kommunen. I en felles uttalelse påpeker de at trepartssamarbeidet i ”Saman for ein betre kommune” umulig kan videreføres dersom kommunen kvitter seg med sine ansatte.

Renholderne ble vedtatt konkurranseutsatt på torsdag. Videre skal det utredes konkurranseutsetting av alle helsetjenester, voksenopplæring og SFO samt salg av kommunale barnehager.

Felles markering

Da politikerne i Stord kommune møtte på rådhuset torsdag kveld, ble de mottatt av både fagforeninger og kommunens renholdere i en felles markering utenfor rådhuset.

Flertallet valgte å legge det døve øret til, og vedtok at absolutt hele renholdet skal konkurranseutsettes – dette selv om innsparingspotensialet blir satt i tvil. Det er totalt 31 årsverk fordelt over 36 ansatte renholdere i Stord.

- Jeg er fryktelig skuffet over politikerne. Jeg hadde ikke trodd at det var mulig med slike holdninger til sine ansatte, sier leder av Fagforbundet Stord, Per Jarle Valvatne. Han er opprørt over at konkurranseutsettingen kjøres igjennom selv når det minimalt eller ikke noe å spare.

- Trodde på fred nå

Renholderne på Stord har vært igjennom en rekke innsparinger, nedskjæringer og omorganiseringer de siste åra.

- Vi trodde det skulle bli fred å få nå. Renholderne har virkelig stått på hardt for å bli mest mulig effektive, og så kom altså dette, sier tillitsvalgt for renholderne, Helga Breidvik. Hun og kollegene ble orientert på allmøte for noen uker siden. Siden har det vært en fortvilet stemning på arbeidsplassen.

- Vi vet lite eller ingenting om hva som kommer. Vi er stolte av jobben vi gjør i kommunen og vi er stolte av den enkelte arbeidsplass vi er på. Det er det som betyr mest. Overføres vi til et privat selskap så har vi ingen garanti for hvor vi jobber i framtiden, påpeker hun.

Breidvik stiller seg uforstående til begrunnelsene som oppgis for utsetting av tjenestene.

- De innrømmer jo at det er lite å spare. Det virker som om de skal konkurranseutsette av rent prinsipp, sier hun.

Sunnhordaland avis: Kun Arbeiderpartiet og SV stemte imot å sette renholdet ut på anbud i torsdagens kommunestyre.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy