JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politet fant ingen overgrep, men han får ikke jobben tilbake

Fagforbundet og hjelpepleier Stig Berntsen godtar ikke at Berntsen blir omplassert. Berntsen ble beskyldt for overgrep og mener han må få sin gamle jobb tilbake siden han er renvasket.

2013042518013220131216223308

torgny.hasaas@lomedia.no

Oslo kommune nekter Stig Berntsen å komme tilbake til sin arbeidsplass på Lindeberg sykehjem post fem. Berntsen ble i november 2011 anklaget for overgrep mot flere pleietrengende pasienter på Lindeberg sykehjem.

Politiet etterforsket beskyldningene, og Berntsen ble midlertidig fratatt autorisasjonen som hjelpepleier. I juni henlegger politiet saken og før jul får han autorisasjonen tilbake, men ikke jobben tilbake på Lindeberg.

– Det er bare på Lindeberg de kjenner meg. Kollegene støtter meg. De pårørende som jeg kjenner til, tror ikke på anklagene. Hvis jeg må begynne et nytt sted, vil jeg bli sett på som en mulig voldtektsmann, og det makter jeg ikke, sa Berntsen da LO-Aktuelt intervjuet ham i februar. Han har lagt fram erklæring fra lege og psykiater som dokumentasjon for at dette er best for ham.

Dette er ikke Sykehjemsetaten i Oslo kommune enige i. I et brev til Berntsen skriver etaten: «Etter arbeidsgivers syn representerer tilbakeføring til post fem en risiko for at påstandene fremsettes på nytt». De henviser også til at pasientene som skulle ha vært utsatt for overgrep fortsatt er i live og at overlege og leder av fagavdelingen som var svært aktive i prosessen mot Berntsen, begge er tilbake i stillingen.

Sykehjemsetaten trekker fram at forholdet mellom Berntsen og disse to «er anstrengt og at arbeidsgiver vil bidra til at dette (sic) bortfaller».

Les om Stig Berntsens sak her:

Berntsen har fått hjelp av Fagforbundet og de mener at:

– Berntsen er utsatt for en endringsoppsigelse

– formkravene for en endringsoppsigelse er ikke fulgt

– fagforeningen varsler søksmål mot Sykehjemsetaten

– fagforeningen krever at Berntsen får stå i sin stilling ved Lindeberg Omsorgssenter, post 5, inntil saken er endelig avgjort.

Oslo kommune avviser saken fordi de mener at det ikke foreligger noen endringsoppsigelse.

Stig Berntsen ble anklaget for seksuelle overgrep mot beboere på Lindeberg sykehjem

Han bli siktet av politiet, men saken ble henlagt

Kommunerevisjonen gransker Oslo kommunes håndtering av saken

Berntsen blir midlertidig fratatt autorisasjonen, men får den tilbake

Oslo kommune tilbyr ham jobb, men ikke på Lindeberg sykehjem

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy