JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Første lokale nettverk for sjukepleiere

18 medlemmer i Vikna og Nærøy har slått seg sammen i Fagforbundets første lokale nettverk for sjukepleiere.

2013042617473020131216223505

karin.svendsen@fagforbundet.no

Av 35 sjukepleierne i Nærøy og Vikna kommune i Nord-Trøndelag har 18 meldt seg inn i Fagforbundet. Nå har de slått seg sammen og dannet sitt eget nettverk. Torill Øiahals Svendsen, leder av nettverket, håper de kan gi medlemmene interessante yrkesfaglige tilbud lokalt.

Selv var hun medlem av Sykepleierforbundet fram til i fjor høst, men syntes det skjedde for lite der.

Tilbud etter to dager

– To dager etter at jeg meldte meg inn i Fagforbundet, fikk jeg tilbud om å bli med på sjukepleierkonferansen på Gardermoen, forteller hun. Det var første gang hun som sjukepleier fikk delta på en yrkesfaglig konferanse, og hun syns det var en god og inspirerende begynnelse.

– Vi kan søke Fagforbundet om tilskudd til lokale arrangementer, og medlemmene får jo også stipend til å oppdatere seg faglig, sier hun.

Lokale tilbud er viktig

Sissel M. Skoghaug, leder for Fagforbundets nasjonale sykepleiernettverk, berømmer fagforeningene i Vikna og Nærøy og sjukepleierne i de to kommunene. Hun understreker at det er tilbudene nærmest der medlemmene jobber, som er viktigst for medlemmene.

– Og de tilbudene må skapes og gjennomføres av de lokale yrkesutøverne, sier Skoghaug.

– Mange sjukepleiere velger også Fagforbundet fordi de ser det positive i å stå i samme forbund som kollegaene, sier hun.

Skoghaug, som selv har lang erfaring fra kommunehelsetjenesten, syns det er flott at så mange sjukepleiere i Nærøy og Vikna har valgt å stå sammen med de øvrige i Fagforbundet.

– Vikna og Nærøy imponerer og inspirerer til å danne flere lokale nettverk for sjukepleiee våre. De har vist at det er mulig, sier Skoghaug.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy