JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever 4200 kroner til alle

LO Kommune har nå kommet med et økonomisk krav i mellomoppgjøret med KS. Kravet er 4200 kroner til alle.

2013042912284320131216223541

per.flakstad@fagforbundet.no

Innspurten i KS-oppgjøret nærmer seg. Fristen for å bli enige om et forhandlingsresultat er ved midnatt i morgen, tirsdag. Hvis partene ikke greier å bli enige, går oppgjøret til mekling.

Da forhandlingene startet 18. april sa forhandlingsleder i LO Kommune, Jan Davidsen, at de er veldig oppsatt på å få til en forhandlingsløsning i dette oppgjøret.

Sprikende krav

Partene møttes i formiddag, der arbeidstakerorganisasjonene konkretiserte sine økonomiske krav. LO Kommune krever 4200 kroner til alle, med virkning fra 1. mai i år, og at alle minstelønnssatser reguleres i tråd med dette. Alle lokale tillegg skal komme oppå ny minstelønn. Også YS Kommune har krevd et generelt tillegg på 4200 kroner til alle.

Mens LO og YS ønsker et generelt kronetillegg, ønsker Unio et prosenttillegg. Akademikerne ønsker også et prosenttillegg, og samtidig at en stor del av tilleggene blir gitt lokalt.

Kommunenes arbeidsgiverorganisasjon, KS, må med andre ord forholde seg til krav som spriker i mange retninger.

Pensjonskrav

Det arbeidstakerorganisasjonene er enige om, er at en tilpasning av uførepensjon til ny uføretrygd bare kan skje gjennom forhandlinger. Dette vil de ha aksept for fra KS i løpet av dette oppgjøret, selv om selve forhandlingene gjennomføres på et senere tidspunkt.

Kravet fra en samlet arbeidstakerside er at kjøpekraften opprettholdes for uførepensjonister i de offentlige tjenestepensjonsordningene.

Frist i morgen

Klokka 14 i ettermiddag skal KS etter planen komme med et tilbud og svar på arbeidstakerorganisasjonenes krav, og det er i tillegg planlagt et nytt møte mellom partene klokka 20 i kveld.

– I morgen formiddag blir det sannsynligvis avklart om det er grunnlag for en forhandlingsløsning, sier daglig leder i LO Kommune, Klemet Rønning-Aaby.

Fristen for å bli enige er altså ved midnatt i morgen.

Oslo er også i gang

Oslo er et eget forhandlingsområde, og også der er mellomoppgjøret i gang. Kommuneansattes Hovedsammenslutning, som Fagforbundet er en del av, presenterte sine første krav på torsdag. De krever en solidarisk profil som ivaretar lavlønn og likelønn, og at de økonomiske tilleggene gis som et kronebeløp på lønnstabellen.

Oslo kommune leverer sitt første svar i dag, og fristen for en forhandlingsløsning er den samme som for staten og kommunene, det vil si ved midnatt i morgen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy