JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt tilbud fra KS

Kl. 19.45: Forhandlingsdelegasjonene fra alle arbeidstakerorganisasjonene sitter nå og vurderer det siste tilbudet som KS kom med i ettermiddag. I staten ble partene enige om et resultat med en økonomisk ramme på 3,5 prosent.

2013043010460420131216223630

per.flakstad@fagforbundet.no

Partene har i løpet av kvelden i går og i dag nærmet seg hverandre når det gjelder økonomien. Det er foreløpig ikke kommet noen signaler på når det kan forventes et svar på det siste tilbudet fra KS.

Frist ved midnatt

Fristen for å bli enige om en forhandlingsløsning er midnatt i dag.

Ferdige i statsoppgjøret

Kommuneoppgjøret foregår samtidig med statsoppgjøret. Der er forhandlingene nå ferdige, og partene ble rundt klokka sju i kveld enige om et resultat med en ramme på 3,5 prosent.

– Vi er fornøyd med et resultat som sikrer reallønnsvekst for alle våre medlemmer, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat.

Totalramma for tariffoppgjøret i staten er på om lag 3,5 prosent. Men på grunn av et stort lønnsoverheng fra i fjor, samt lønnsglidning, blir det mindre «friske» penger til fordeling.

De lavest lønte i staten får et tillegg på 4200 kroner, mens alle over lønnstrinn 52 får en prosentøkning på om lag 1,1 prosent.

Solidarisk krav i Oslo

Oslo er et eget forhandlingsområde. Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH), som Fagforbundet er en del av, leverte sitt andre krav i dag. De krever 12.000 for de høyest- og lavest lønte, og et prosenttillegg på 2,65 prosent for dem i midten. (se egen sak)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy