JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg: - Vi får til mer sammen enn hver for oss

Selv om vi ikke er enige om alt, så får vi til mer sammen enn hver for oss. Derfor må vi fortsette det fagligpolitiske samarbeide, sa statsminister Jens Stoltenberg da han hilste LO-kongressen.

2013050314042620131216223943

per.flakstad@fagforbundet.no

Han var opptatt av at LO i Norge stiller krav, samtidig som de kan samarbeide om ansvarlige kompromisser.

Innflytelse

- Derfor når dere fram og har innflytelse, sa Stoltenberg.

- Se på fagbevegelsen ute i Europa. Der har mange valgt en konfrontasjonslinje; de står utenfor og roper slagord. Men de har liten eller ingen innflytelse, sa han.

- I Norge har vi en felles historie og felles grunnverdier. Vi har vunnet de viktige kampene – om 8 timers arbeidsdag, lønn under sykdom, arbeidsmiljøloven og et anstendig arbeidsliv. Ingen annen politisk kraft har vært mer samfunnsbyggende enn arbeiderbevegelsen.

- Det har vi klart fordi vi har gjort det sammen, sa Stoltenberg.

Høytid å besøke LO

- Også høyresiden i norsk politikk har forstått hvilken kraft vi har sammen. Det er jo derfor de i snart hundre år har angrepet det fagligpolitiske samarbeidet. De har alltid ment – og mener fortsatt – at LO har for stor makt i samfunnet, sa han.

Statsministeren og partilederen fortalte at han syntes det var høytid forbundet med å komme til LO. Og det på flere måter enn mange visste.

Da Jens var liten, arbeidet fortsatt Thorvald Stoltenberg som internasjonal sekretær i LO, og derfor ble det ofte turer ned til Folkets hus etter skoletid. Der kunne de væreså heldig å treffe på Tor Aspengren som spanderte rekesmørbrød i kantina.

- Så dere skjønner: I dag har vi SFO, mens jeg hadde LO, sa Stoltenberg og høstet varm humring fra salen.

Dere vil savne meg

Statsministeren var naturlig nok opptatt av høsten valg, og han ønsker full mobilisering fra fagbevegelsen som bidrig til å sikre rødgrønn valgseier i 2005 og 2009.

- Jeg har møtt mange av dere, og vet at ikke alle alltid er like fornøyd med meg. Jeg kan heller ikke love at dere vil bli mye mer fornøyd hvis vi vinner valget 9. September.

Men det jeg kan love – hvis Erna og Siv vinner valget – er at dere kommer til å savne både meg og Sigbjørn (Johnsen, finansminister red. anm.) hver dag etterpå, sa Jens Stoltenberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy