Utvalg skal se på bussbransjeavtalen

LO-kongressen vedtok å sette ned et utvalg som skal se på hvordan Fagforbundets medlemmer kan få partsrettigheter i bussbransjeavtalen med NHO.

2013050811024620131216224722

Ole Roger Berg foreslo at LO-kongressen skulle gi Fagrorbundet og Norsk Jernbaneforbund partsrettigheter i avtalen, som Norsk Transportarbeiderforbund eier.

Dette provoserte Roger Hansen som er leder i Transportarbeiderforbundet. Han mente medlemmene som omfattes av avtalen kunne melde seg inn i hans forbund, så ville de bli godt ivaretatt.

Faglig arbeid svekkes

– Interne stridigheter fører til kamp om medlemmene, og det svekker sterke lokale fagforeninger og det faglige arbeidet, mente Ole Roger Berg.

Et klart flertall på LO-kongressen støttet Fagforbundet og Jernbaneforbundet i saken, men ga dem ikke umiddelbare rettigheter. I stedet skal det settes ned et utvalg for å se på om det er mulig å få en felles overenskomst der alle LO-forbund har rettigheter.

Utvalget skal legge fram en innstilling til sekretariatet i god tid før hovedoppgjøret i 2014.

Et godt vedtak

– Dette er et godt vedtak som jeg er fornøyd med, sier Ole Roger Berg til Fagbladet.

– Nå må vi samarbeide om å finne en løsning, og mandatet til utvalget er at LO-forbundene sammen skal ha rettigheter i avtalen, sier Berg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy