JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

174 millioner til statlig barnevern

Fagforbundet håper at 174 nye millioner til det statlige barnevernet, vil gi flere institusjonsplasser og forsterkede fosterhjem. Det vil lette trykket i det kommunale barnevernet.

2013050814171020131216224741

titti.brun@fagforbundet.no

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til det statlige barnevernet med 174 ny millioner i år. Staten har ansvaret for institusjoner, beredskapshjem og familiehjem, som er forsterkede fosterhjem.

En helhetlig plan

I 2012 økte bruken av statlige fosterhjem med nesten 15 prosent. Men fortsatt bor omkring 90 prosent av barn og unge i kommunale fosterhjem.

Raymond Turøy i Fagforbundets ledelse håper at den statlige satsingen også vil lette trykket i det kommunale barnevernet.

– Påplussingen er nødvendig og riktig. Men det er viktig med en helhetlig plan, der den kommunale og statlige barnevernstjenesten sees i sammenheng.

Etterlyser bemanningsnorm

I tillegg til den statlige satsingen, etterlyser Fagforbundet fortsatt en bemanningsnorm i det kommunale barnevernet. Fagforbundet har fått støtte i LO-kongressen til å kjempe for en bemanningsnorm og praksisbasert kompetanseutvikling for de ansatte.

– Fagforbundet støtter et statlig løft, og håper at ressursene fører til en styrking av konkrete tiltak der barna er. Vi trenger institusjoner og forsterkede fosterhjem. Men vi vet at svært mange av barna også i kommunale fosterhjem trenger ekstra oppfølging. Det fører til at de kommunale fosterhjemmene trenger økte ressurser og faglig oppfølging, sier Turøy.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy