JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Realkompetansemodellen i Rogaland

Fylkeskommunen gjennomfører forsøkene i samarbeid med kommunene Stavanger og Hå (helsearbeiderfaget) og Karmøy (barne- og ungdomsarbeider­faget). De første deltakerne ble tatt ut i fjor høst. Til sammen 31 kandidater (16 i helsearbeiderfaget og 15 i barne- og ungdomsarbeiderfaget) har siden desember fått opplæring i de programfagene på Vg1- og VG2-nivå som de ikke fikk godkjent gjennom realkompetansevurderingen.
Kandidatene i denne modellen får fritak for fellesfagene norsk, engelsk, matematikk, samfunnsfag og naturfag.
Realkompetansen deres blir vurdert i forhold til kravene på Vg1, Vg2 og Vg3. De får teoretisk og praktisk opplæring slik at de fyller kravene på alle nivåer. Kandidatene får uttelling for all real­kompetanse, og opplæring i program­fagene kun på de delene av læreplanen de ikke kan. Opplæringen vil derfor ­variere i lengde for hver enkelt.
Deltakerne skal ikke avlegge eksamen for praksiskandidater.
Arbeidsgiver er forpliktet gjennom en opplæringsavtale (i stedet for lærekontrakt) til å gi opplæring i manglende kompetansemål på Vg3-nivå. Rogaland fylkeskommune tilbyr gratis undervisning, sørger for gratis lærebøker og subsidierer innkjøp av datamaskin.
Etter bestått fagprøve får deltakerne som har rett til videregående opplæring for voksne, tilbud om å ta fagene de trenger for å få studiekompetanse.

2013052719221220131214203454
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy