JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rystet over SVs hestehandel

Fagforbundet Oslo er rystet over at SV støtter fritt brukervalg og privatisering i avtalen som fører til at Munch museet skal bygges i Bjørvika.

2013052817473120131216225637

– En lettvint behandling av kommunal organisering og ansattes arbeidsvilkår. En samrøre av Munch, opprusting av bydelen Tøyen og barnehagenormen, som dekker over at Høyre byrådet nærmest har fått en blankofullmakt for privatisering, sier Mari Sanden, som er opprørt over tirsdagens politiske enighet om å bygge nytt Munch-museum i Bjørvika.

”Solgt sjela for billig”

Tirsdag inngikk SV og byrådspartiene i Oslo (H, Krf og V) en avtale om å bygge det omstridte Lambda bygget. Verken Frp eller Ap visste om forhandlingene mellom Sv og byrådspartiene.

Carl I. Hagen (Frp) vil ikke lenger forhandle med det blå byrådet i Oslo om neste års budsjett. Også Aps Anders Røberg-Larsen reagerer sterkt på avtalen.

– Jeg er redd SV har solgt sjela si altfor billig til Høyre-siden. Vi kunne fått til veldig mange av disse tiltakene uavhengig av denne avtalen, noe er allerede vedtatt av bystyret, sier Røberg-Larsen i bystyrets byutviklingskomite til Aftenposten.

Åpner for farlig utvikling

I vinter protesterte både fagorganisasjoner og foreldre kraftig mot nedskjæringer i barnehagene og brudd på bemanningsavtalen. Fagforbundet mener at avtalen fortsatt gjelder, og er i en rettslig tvist med Oslo kommune.

– SV sier det er en seier at avtalen gjeninnføres, men det er å snu alt på hodet. Den seieren kunne vi fått på annet vis. For beboere og ansatte i Oslo er innføringen av fritt brukervalg på dagsenter og bo- og omsorgstilbud for utviklingshemmede og andre hjelpetrengende, mye farligere utvikling.

Sanden påpeker at avtaleteksten om fritt brukervalg betyr privatisering.

– Selv om SV har andre tanker så leser ikke jeg det i teksten.

SVs brukervalg

SVs Ivar Johansen påpeker at avtalen om brukervalg er inngått for å få bort uverdige anbud på mennesker.

– Vårt forslag innebærer at foreldre til mennesker med utviklingshemninger og omfattende helse- og omsorgsbehov gis reell valgfrihet og brukermedvirkning. Vi ønsker en ordning der kommunen inngår rammeavtaler med kvalifiserte leverandører av tjenester, så skal brukerne selv få velge hvilket dagsenter eller tjeneste de ønsker. Vi vil avvikle ordningen med anbud på enkeltunger. Det er bare den delen brukermedvirkning avtalen handler om, sier Johansen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy