JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Festmiddag for Fagforbundet

Stemninga er på topp når over 300 medlemmer samler seg til festmiddag for å feire Fagforbundets tiårsdag på Lillehammer.

2013061112145420131216230310

På menyen står treretters middag, servert av syngende servitører.

– Jeg gleder meg, sier Cecilie Andersen og smiler bredt. Hun er nestleder i Fagforbundet Lillehammer og sjef for festkomiteen.

– Medlemmene har fortjent denne festen, legger hun til, samtidig som hun slår ut med armene og ønsker en strøm av festkledde jubilanter velkommen til et glass med bobler før maten.

Andersen har vært nestleder og hovedtillitsvalgt de siste åtte årene, og er veldig fornøyd med jobben sin.

– Jeg har akkurat har tatt toppskoleringa som hovedtillitsvalgt, det er dette som er min fagbakgrunn, sier hun før hun forsvinner inn i mengden av skålende mennesker.

Ryddig overgang

Marit Brubakk Bøe var leder i Seksjon helse og sosial i styret til Fagforbundet Lillehammer under Fagforbundets første leveår. Hun husker det som ei lærerik tid.

– Jeg har vært fornøyd med Fagforbundet fra første stund, sier Bøe, som kom fra Helse- og sosialforbundet.

Den nåværende pensjonisten husker overgangen som ryddig og positiv.

– Vi var sårbare alene. Det var veldig nyttig å bli med i Fagforbundet, sier Bøe, som er tidligere hjelpepleier på Lillehammer sykehjem.

– Vi har all grunn til å feire Fagforbundet, og jeg syns denne festmiddagen er en flott måte å gjøre det på, sier Bøe.

Jubileumstale

I døra til festlokalet på Lillehammer hotell står lederen i Fagforbundet Lillehammer, Helge Galtrud, og lurer spent på om det blir nok stoler til alle. Som tidligere sjefskokk med lang erfaring fra restaurantbransjen, har han hårfin margin på beregningen sin.

– Jeg mener vi har klart å jobbe med de sakene Fagforbundet skal jobbe med, sier Galtrud.

Han har forberedt jubileumstalen for kvelden og lister på strak arm opp de fire viktigste områdene for Fagforbundet i Lillehammer: fagutdanning, tradisjonelt fagforeningsarbeid, samfunnspolitiske spørsmål og omsorg for enkeltpersoner eller grupper som står i en vanskelig situasjon.

– Vi har lagt til rette for yrkesfaglige tilbud, forhandlet lønn, bidratt til et bedre arbeidsmiljø og deltatt i samfunndebatten gjennom alt fra demonstrasjoner foran Stortinget til høringsuttalelser, utdyper han.

– Vi er det mest drivende forbundet i regionen, legger han til med et fornøyd smil.

Galtrud har vært leder siden Fagforbundet ble opprettet og syns det beste med jobben er møtene med mennesker.

– Det er givende å treffe så mange flotte mennesker, avslutter han, før han unnskylder seg og trekker inn i festsalen for å underholde gjestene sine.

– Her kan du se flere bilder fra jubileumsfesten, og andre ti-årsfester for Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy