JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets tiårsjubilant

Da en dyktig tillitsvalgt forklarte fordelene med å være fagorganisert, reagerte Stine Helland Dyskeland fra Rennesøy sporenstreks. 17. juni 2003 meldte hun seg inn i det nye Fagforbundet.

2013061708251820131216230549

– Jeg var opptatt av ikke å melde meg inn den dagen jeg trengte hjelp, men å støtte opp om forbundet også når jeg selv ikke hadde behov for hjelp, sier Dyskeland 

Den dagen kom fortere enn hun hadde tenkt, men dette er noe hun ikke ønsker å rippe opp i nå. Alt ordnet seg til det beste, ikke minst med god hjelp fra tillitsvalgte på jobben.

– Det var flott å kjenne at noen sto på for meg. Fagforbundet Rennesøy i Rogaland tok tak i problemet og ordnet opp på en ryddig måte, sier Dyskeland.

Trygt fellesskap

I dag sitter hun igjen med større selvtillit, og ­bevissthet om at hun står sterkere som fagorganisert.

– Det gir trygghet ikke å stå alene, understreker hun, og er rask til å påpeke at medlemskontingenten også har gitt uttelling under hyggeligere omstendigheter.

– Jeg og en kollega er interessert i drama og dukketeater, og meldte oss på kurs på Alveslottet i Bergen. Det var kjempegøy, men ble dyrt da vi måtte betale alt selv, forteller hun. Da monnet det godt at Fagforbundet sa ja til å sponse flybilletten og kurset.

– Som takk arrangerte vi «bestemorkveld» på Rennesøy kommunehus for besteforeldre og deres barnebarn, sier Dyskeland.

Barn døgnet rundt

Dyskeland er utdannet omsorgsarbeider og begynte å jobbe på barnebolig. Å jobbe én til én, som hun selv beskriver det, og følge opp hvert barn er en type arbeid hun brenner for.

Livet endret seg da hun selv fikk barn. Med en mann som jobber i Nordsjøen, måtte Dyskeland få seg jobb til mer familievennlige tider.

– Da ble det Østhusvik barnehage, og det har jeg aldri angret på, utbryter hun entusiastisk.

I barnehagen får hun brukt fagkunnskapen sin når hun jobber med barn med spesielle behov.

Dyskeland hadde ingen anelse om at hun meldte seg inn på en spesiell dag. Men nå skal hun sende en hilsen til kollegaen som vervet henne og gratulere med dagen 17. juni 2013.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy