JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glad og optimistisk 10-årsfeiring i Haugesund

Fagforbundets medlemmer i Haugesund feiret 10-årsjubiléet for sammenslåingen med en festkveld på utestedet Høvleriet på selve jubileumsdagen, mandag 17. juni.

2013061908585720131214204257

Nærmere tre hundre fra byens to fagforeninger fikk med seg en konsert, et fargerikt tapasmåltid, et solid kakebord - og en god preik med hverandre.

Fylkesleder Trond Helland sveipet over de ti siste årenes fagforeningshistorie både sentralt og lokalt da han hilste forsamlingen. Også i Rogaland har sammensmeltingen av Norsk Kommuneforbund og Norsk Helse- og sosialforbund i 2003 vært en suksesshistorie. Medlemsveksten har pågått kontinuerlig, og i alle deler av fylket har Fagforbundet en sterk posisjon og stor innflytelse.

Suksesshistorie

Når han ser seg over skuldrene på vegne av medlemmene, ser han resultater av et seriøst, langsiktig og målbevisst fagforeningsarbeid. Femti prosent lønnsvekst for Fagforbundets medlemsgrupper har gitt et løft til de arbeidstakergruppene som hadde lavest lønn:

– Vi trenger ikke å være beskjedne; vi har en god og rettferdig sak også i kommende tariffoppgjør, sa han og understreket hvor viktig det er at alle dem som jobber med mennesker blir høyere verdsatt. Han minnet om resultatene av forbundets yrkesfaglige offensiv gjennom disse ti årene. Også i Rogaland og på Haugalandet er det mange som har nydt godt av den formidable satsingen på yrkesfaglig stipend til medlemmer på jakt etter økt kompetanse.

– Når vi sier at Fagforbundet skal være best og vi får det til, imøtekommer vi medlemmenes forventninger. Dette er også en del av forklaringen på vår økte oppslutning, sa Trond Helland før han kort fortalte om forbundets internasjonale engasjement og gratulerte medlemmene med dagen og framgangen.

Mange og sterke

Hedis Gunn Rødne, leder for de 1890 av forbundets 2750 medlemmer i Haugesund og omegn – de øvrige er i Sykehusets personalforening og Haugesund brannkorpsforening – sier at også i Haugesund har sammensmeltingen gått over all forventning. Medlemsveksten har vært jevn, aktiviteten er stor både organisatorisk og yrkesfaglig.

– Vi står betydelig sterkere i dag enn for ti år siden, sier hun og er også meget fornøyd med det lokale/regionale samarbeidet med de øvrige forbundene i LO-familien. Det er også under denne paraplyen at forberedelsene til høstens aksjoner foran stortingsvalget skjer.

– Vi jobber med flere initiativer, men programmet er ikke helt klart ennå, sier hun før hun må forlate oss for å ivareta ledelsen av festen på Høvleriet i Haugesund mandag kveld.

Vellykket kveld

Kveldens konsert ble spilt og sunget av det seks mann store lokale bandet «gunnartoft», som ble godt mottatt av festlyden. Etterpå vartet Herdis Gunn Rødne og hennes arrangementskomité opp med et velfylt tapasmåltid i det vakre, rustikke lokalet. Her gikk de gode samtalene høylydt over bordene utover jubileumskvelden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy