JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glåmdalsjubilanter slo på stortromma

De lokale fagforbundene i glåmdalsregionen sør i Hedmark slo seg sammen og inviterte til en kjempefest i anledning tiårs-jubileet.

2013062013483420131216230952

per.flakstad@fagforbundet.no

Kaka som ble servert var gedigen og laget av ungdomstillitsvalgt Per Jonas Mobråten og hans kokkekollega ved Nord-Odal sykehjem, Bjørg Holter.

Forbundsleder Jan Davidsen fikk æren av å være den første som fikk sette kniven i kaka, som var så stor at den måtte fraktes til festlokalet på en branndør.

– Helt utrolig, sa Davidsen om kaka. Han syntes også det var stas at den var laget av medlemmer.

– Per Jonas har gått den lange veien, begynte som lærling ved sykehjemmet og har siden fått fast ansettelse. Det er også hyggelig at sykehjem beholder eget kjøkken som lager maten til beboerne der, sa forbundslederen før han smilende satte seg ned med kakestykket sitt.

Entusiastisk dugnadsgjeng

Over 240 medlemmer fra de lokale foreningen i Nord- og Sør-Odal, fra Eidskog, Grue, Åsnes og Kongsvinger, og fra Sykehuset Innlandets avdeling i Kongsvinger hadde meldt seg på festen onsdag kveld.

Stemningen var høy fra første øyeblikk, og den driftige arrangementskomiteen, med de lokale lederne Mona Vangen og Camilla Bareksten i spissen, fikk mange hyggelig tilbakemeldinger for den innsatsen som var lagt ned.

Allerede på formiddagen møttes en entusiastisk dugnadsgjeng for å ordne lokaler og kutte salat, og siden gikk det slag i slag helt til sluttstrek ble satt rundt klokka halv ti.

Stolte medlemmer

Forbundsleder Jan Davidsen var selvsagt det store trekkplasteret. Dette var en av de få jubileumsmarkeringene som han hadde mulighet til å delta på i et ellers presset program.

– Jeg er veldig glad for at vi har dyktige tillitsvalgte som steller i stand slike flotte arrangementer for medlemmene våre. Oppmøtet her viser også at folk setter pris på denne typen tilstelninger med en god blanding av et sosialt og et faglig innhold. Mange av dem som har møtt opp har også på seg jubileumstrøyene våre, og det synes jeg viser den stoltheten jeg tror mange føler ved å være en del av en organisasjon og en bevegelse som både tar et samfunnsansvar og har et yrkesfaglig engasjement i forhold til de menneskene vi som offentlig ansatte jobber for, sa Davidsen til Fagbladet.

– Vi må mobilisere før valget

– Et tiårs-jubileum er en fin ting å feire. Men vi skal ikke glemme historien, at vi har veldig gamle «foreldre ». De passet for sin tid, men kanskje ikke så godt for den tiden vi var på vei inn i for ti år siden, derfor måtte vi tenke nytt sa forbundslederen.

– Verden – og vi med den – har endret seg. Ingenting er lenger så sikkert og forutsigbart som det var i arbeidslivet. Vi har vært heldig i Norge som har hatt den rødgrønne regjeringen og med deres politikk unngått mye av det vi ser ellers i Europa med kriser og forferdelig høy arbeidsledighet, særlig blant unge, fortsatte han.

Davidsen trakk de historiske linjene helt tilbake til stemmerett for alle for hundre år siden: – Men det er ingen vits i å ha denne rettigheten hvis vi ikke bruker den til å holde den demokratiske debatten levende. Vi er alle – fra våre ulike ståsteder – med på å påvirke politikken i dette landet, og vi må tenke på hvor vi vil, og hvem som best kan hjelpe oss til å komme dit.

– Hvis vi ønsker oss en enhetsskole for alle, og en eldreomsorg der ingen spør hva du skal betale før du får plass, og et sykehusvesen for alle, som finansieres over skattesedelen og ikke gjennom dyre forsikringsordninger, ja da må vi mobilisere for å beholde det politiske flertallet vi har i dag, og ikke stemme fram blå partier som i løpet av få år kan komme til å rasere mye av det flere generasjoner av våre forfedre sakte og møysommelig har bygget opp, sa Davidsen.

Nesten 27.000 til barnebyen

I løpet av kvelden ble det solgt lodder til inntekt for Fagforbundets barneby i Angola, og salgte viste at internasjonal solidaritet var noe medlemmene ønsket å støtte. Hele 16.755 kroner kom inn gjennom loddsalget, og da spratt fylkesleder i Hedmark, Karin Mathisen, opp på scenen og la ytterligere 10.000 fra fylket i potten, slik at festen innbrakte nesten 27.000 til barnebyen.

Se flere jubileumsbilder her.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy