JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Første lærlinger i helsearbeiderfag på Oslo-sjukehus

Tre lærlinger har tatt fagbrev etter læretid på Cathinka Guldberg-senteret og Lovisenberg Diakonale Sykehus. Lovisenberg er første Oslo-sjukehus som har hatt imot og veiledet lærlinger i helsearbeiderfag fram til fagbrev. Til høsten kommer fem nye lærlinger.

2013062414062120131216231127

karin.svendsen@fagforbundet.no

Lovisenberg Diakonale Sykehus hatt tre lærlinger som nå har tatt fagprøven med glans. Aniso Ali, Christina S. Innleggen og Fabiana Rovik har alle hatt siste læreår på Oslo-sjukehuset. Før det var de lærlinger ved Cathinka Guldberg-senteret.

Viktige veiledere

To av lærlingene feiret begivenheten sammen med veiledere, sjukehusledelse og andre gjester mandag formiddag.

– Vi har hatt ei fantastisk læretid både på Cathinka Guldberg og på Lovisenberg, konstaterte Christina S. Innleggen. De tre lærlingane har alle fått sommerjobb på kirurgisk avdeling på sjukehuset i år.

Både de ferske helsefagarbeiderne og Lars Erik Flatø, administrerende direktør ved sjukehuset, understreket at veiledernes innsats har vært helt avgjørende for det gode resultatet.

Et klokt yrkesvalg

Lars Erik Flatø gratulerte de tre med et klokt yrkesvalg.

– Dere har valgt et yrke hvor det allerede mangler folk. Og det vil være enda større behov for helsefagarbeidere i framtida. Men dere må likevel være forberedt på at det blir vanskelig å få full jobb.

Flatø er åpen for også å ansette ferdig utdannete helsefagarbeidere på sjukehuset, men sier det sjelden er ledige stillinger.

– Hjelpepleierne våre er en stabil arbeidsstokk. Det er liten gjennomtrekk og derfor sjelden ledige jobber, sier han.

Fem nye lærlinger

Både Aniso Ali og Christina S. Innleggen har planer om å ta et påbyggingsår på videregående for å skaffe seg studiekompetanse. Samtidig skal de arbeide på Cathinka Guldberg-senteret som helsefagarbeidere.

Til høsten kommer fem nye lærlingar fra Cathinka Guldberg-senteret til Lovisenberg Diakonale sjukehus.

– Helsefagarbeiderne tar seg av oppgaver som sjukepleierne ikke alltid har tid til. Vi svarer på spørsmål og setter oss av og til ned og snakker med pasientene, sier Christina S. Innleggen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy