JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En uke med mestring

Vognhallen ved hovedbrannstasjonen i Oslo fylles med barn på sommerleir. Helt vanlige barn, men med helt spesiell bakgrunn.

2013072313235520131216232203

For 12. gang gikk brannkonstabler, brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus og Fagforbundet sammen om å arrangere Burn Camp i sommer. Burn Camp er en leir for barn med brannskader, der barna lærer å mestre sin skade og får møte andre barn med vond erfaring fra ild, varme eller branntragedier.

Møtte brannfolket

Det er en av sommerens første intense sommerdager når 25 barn og 15 ledere inntar hovedbrannstasjonen. Leieren flyttes til forskjellige kanter av landet for hvert år. I år holdes leieren på Sørmarka utenfor Oslo.

- Besøk på brannstasjonen er et viktig innslag på campen. Enkelte deltakere har kanskje møtt brannetaten tidligere i sammenheng med traumatiske opplevelser, sier en av de frivillige lederne på campen, Glenn Lauvik fra Bergen brannvesen.

Lærer å mestre

Barn trenger veldig ofte hjelp til å mestre brannskader. Deltakere forteller om hvordan de aldri kledde av seg i sommervarmen – ikke før de kom sammen med andre med lignende skader på kroppen. Mange har vært overbeskyttet etter ulykker med ild eller varme. Når lokale brannkonstabler inviterer til grillfest, er det ofte første gang de griller på sommeren etter ulykken.

– Mestring og styrking av selvfølelse er stikkord for aktivitetene. Ungene utfordres mest mulig, forteller Lauvik.

I løpet av uka var de på Badeland, de klatret, raftet, rapellerte, besøkte Tusenfryd, grillet med Oslo brann og redning, var på stranda og på disco natten gjennom.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy