JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinner på tvers i 20 år

Initiativet Kvinner på tvers feirer 20 år. På jubileumskonferansen i september markeres også hundre år med stemmerett for kvinner under tittelen: 100 år er ikke nok.

2013073112381320131216232308

– Stemmerettsjubileet og vårt eget 20-årsjubileum er fine anledninger til å tenke gjennom hvor langt kvinnekampen har kommet og hvilke saker vi fortsatt må kjempe for, sier Trine Halvorsen, mobiliseringsansvarlig for Kvinner på tvers-konferansen og leder i Fagforbundet Akershus fylkeskommune.

Hun trekker fram kvinnelønn og kjønnsdelt arbeidsmarked som bevis på at vi ikke har oppnådd full likestilling i Norge.

Nye utfordringer

– Dessuten forteller kvinner med minoritetsbakgrunn om andre utfordringer i sine møter med det norske samfunnet, sier Halvorsen.

Muligheten til å treffe kvinner med ulik bakgrunn og diskutere med mennesker som har andre synspunkter, er noe av det beste med Kvinner på tvers-konferansene, mener hun.

Kvinner på tvers er et samarbeid mellom kvinnedominerte fagforeninger, kvinneorganisasjoner og andre interesseorganisasjoner. Hovedaktiviteten er en årlig landsomfattende konferanse som belyser ulike temaer fra lønn, arbeidstid og pensjon, forholda for eneforsørgere, kvinners helse, situasjonen til kvinner med minoritetsbakgrunn, vold og internasjonal kvinnesolidaritet.

Variert program

Også i år tilbyr konferansen et bredt utvalg av temaer, fra bekjempelse av vold mot kvinner i India til arbeidstid og mammablogging her hjemme.

Dessuten inviteres det til jubileumsmiddag med kulturelle innslag.

– Jeg håper mange kommer, sier Halvorsen. Sosiale medier som facebook brukes til å lokke deltakere til konferansen.

– Deltakerne har etter hvert blitt en godt blanda forsamling. Jeg har fått mange aha-opplevelser i diskusjoner med kvinner som har helt annen bakgrunn enn meg, sier Halvorsen, og legger til at konferansens små diskusjonsgrupper gjør at flere tør å delta i debattene.

Klikk her for påmelding, eller eller skriv en e-post til: kvinner.pa.tvers@gmail.com.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy