JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mer aggressivt på Nav

Nav-ansatt i 30-årene kritisk skadd etter å ha blitt stukket flere ganger med kniv.

2013080515014420131216232409

– Det virker som om det er mer aggressivitet ute og går blant folk som oppsøker Nav enn tidligere, kommenterer leder i Fellesorganisasjonen i Oslo, Tore Kristiansen, etter at en kvinnelig ansatt ved Nav Grorud ble knivstukket kort tid etter kontoret åpnet i dag tidlig.

Kvinnen er ifølge nrk.no i 30-årene og opereres ved Ullevål universitetssykehus. Tilstanden beskrives som kritisk.

Bevæpnet politi rykket ut etter alarmen gikk klokka 08.25. Angriperen, en 26 år gammel mann, ble pågrepet ti minutter senere i en av nabogatene til navkontoret.

Kan ødelegge en arbeidsplass

– Det som har skjedd er kritisk. Det vil påvirke miljøet og dem som jobber der i lang tid, slik vi så etter skyteepisoden på Nav Gamle Oslo i fjor sommer. Det er flere derfra som fortsatt er langtids sykmeldt. Slike hendelser slår ut folk, sier Kristiansen.

FO Oslo forsøker å få kontakt med sine medlemmer ved navkontoret og står klare til å bistå, forteller hovedtillitsvalgt for FO i Oslo kommune, Hanne Groseth.

Kontoret er stengt. De ansatte debrifes og avhøres om den dramatiske hendelsen utover dagen.

Aldri nok bemannet

Disse tjenestene er aldri godt nok bemannet, mener FO-leder Mimmi Kvisvik.

– Flere ansatte på Nav ville gitt brukerne større mulighet til å få de svarene de trenger og hjelp i det omfang de etterspør, sier hun til Fontene.

– Men Nav har vel ikke i oppdrag å gi ubegrenset hjelp til folk?

– Det trenger ikke bare handle om mengden hjelp, men om å gi folk nok tid.

Det er et samfunnsansvar å trygge arbeidsforholdene for sosialarbeidere i Norge, understreker hun. Fysisk utforming av lokalene og alarmer er bare en del av beredskapen som må på plass, ifølge Kvisvik. Like viktig er økt kompetanse, nok bemanning og god ledelse.

Hele seksti prosent av sosialarbeiderne utsettes årlig for vold eller trusler om vold.

– Tiltak for å bedre situasjonen har dessverre en tendens til å bli liggende i HMS-permen i hverdagen mellom slike hendelser, sier Kvisvik.

LES OGSÅ: Ikke god nok sikkerhet for NAV-ansatte

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy