Flere ungdomspolitikere mener det er udemokratisk.
Ifølge tall avisen Vårt Land har innhentet er det rundt 185 videregående skoler av landets 427 som denne høsten har valgt å droppe skoledebattene. Flere av disse velger istedenfor å ha valgtorg på skolen - et område der partiene har stands.
– Skoledebatten har liten informasjonsverdi. Debattene er blitt veldig tabloidiserte med nynorskbøker som slenges veggimellom og politikere som kommer med billigere alkoholfrierier, sier rektor Bjørn Solberg ved Mysen videregående skole.
Ungdomsrepresentanter fra begge fløypartiene er uenige i dette.
– Det er veldig synd at ikke alle de videregående skolene tar ansvaret for å opplyse om demokratiet, sier Andreas Christensen Halse i Sosialistisk Ungdom. han får støtte fra lederen i Fremskrittspartiets Ungdom, Himanshu Gulati.
– Les også: Ap til angrep på Høyres valgkamp
– I en debatt får man mulighet til å korrigere påstander med en gang, men i samtaler med politikere på stands blir ungdommen servert propaganda som er usann og usaklig, uten at andre kan svare for seg, sier han.
Ordningen med stands på valgtorg ble innført i 2011 etter at ungdomspartiene i kjølvannet av terrorhandlingene 22. juli ble enige om å ikke avholde noen debatter dette året. Nå har flere videregående skoler tydeligvis fått sansen for valgtorg framfor debatter.
Valgforsker Marcus Buck sier til avisen at han tror skoledebattene vil komme tilbake igjen når 22. juli kommer mer på avstand. (ANB-NTB)
SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.
Werner Juvik
HYLLET FOR ÅPENHET: F.v. Hjelpepleier Elisabeth Andersson, og sykepleierne Svanhild Furre Johannessen og Linda Hellesø fikk Flaviusprisen under Åpenhetsseminaret på Pressens Hus i Oslo torsdag 21. september.
Marte Bjerke
– Det er ingen naturlov at Arbeiderpartiet bare kan ta noen grep og bli største parti igjen. Men det er heller ingen naturlov at partiet skal gjøre dårlige valg, sier partisekretær Kjersti Stenseng. (Arkivfoto)
Jan-Erik Østlie
GLEDER SEG PÅ MAT: Gunhild Johansen (til venstre) og Ingunn Svensgård åpner bakken med varm mat. Marte Husum i bakgrunnen og Kacper Roza, Alva Linea Myklemyr. Med de to dansende Lydia Emilie Foss Flaathen og Limar i front.
Werner Juvik
Ansatte gikk opp i lønn da kommunen tok over. Nå kan sykehjemmene i Oslo bli private igjen. (Illustrasjonsfoto)
Sissel M. Rasmussen
Helse- og sosialtjenester, samt undervisning, sto for drøye 55 prosent av nedgangen i antall jobber.
Frøydis Falch Urbye