JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bydelen snudde – gir fagarbeiderlønn likevel

Barnehageassistenter som tar fagbrev i bydel Nordre Aker i Oslo, skal nå få riktig lønn. Bydelen gjorde onsdag helomvending.

2013080715450820131216232524

Les også: Nektet å gi fagarbeiderlønn

Det vakte oppsikt da bydelen nektet å lønne ansatte med nytt fagbrev i riktig lønnstrinn, dette fordi de hadde gjort budsjettvedtak om ikke å øke antall fagarbeiderstillinger i barnehagen. Vedtaket ble gjort samme år som barnehageassistenter var oppfordret til å ta fagbrev.

- Hjelper å stå på

Hovedtillitsvalgt i Nordre Aker, Berit Tevik, er veldig glad for at det kom en løsning. Hun og Fagforbundet har forhandlet for to medlemmer som tok ut fagbrev i år. En av disse valgte å bytte jobb til en annen bydel for å få riktig lønn. Ytterligere 14 er i gang med fagbrevutdanning.

- Det viser at det nytter å stå på når medlemmer blir urettferdig behandla, sier Tevik.

SV-politiker Ivar Johansen i Oslo bystyre stilte mandag spørsmål om dette virkelig skal være Oslo kommunes politikk. I dag kom svaret fra bydelen. De snur, og gir fagbrevutdannende den lønnen de har krav på.

Koster trekvart mill.

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger opplyser at lønnskorrigeringen vil gi bydelen en ekstrautgift på mellom 700.000 og 800.000 kroner fra neste år.

Winger opplyser at bydelen har anstrengt økonomi, og derfor ønsket å fryse antall barne- og ungdomsarbeidere på dagens nivå. Innsparingstiltaket ble vedtatt i 2012 og videreført til 2013.

- Bydelen setter selvfølgelig stor pris på og støtter at assistenter tar fagbrev som barne- og ungdomsarbeidere, men vi har ikke fullt ut kunnet lønnskompensere utdanningen innenfor budsjettrammene, skriver han i sitt svar.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy