JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ta ditt eget valg!

Lederen i ungdomsutvalget i Aust-Agder, Malin Frøyna, vil at ungdom engasjerer seg og tar egne valg. Hun tror Arendalsuka kan bidra til det.

2013081414592920131216232921

– Jeg tror Arendalsuka gjør folk mer engasjert. Det er nyttig at folk flest treffer ansiktene bak de politiske partiene, og at folk kan få svar på spørsmålene de har om de ulike partienes politikk, sier Malin.

For henne er det aller viktigst at ungdommer bruker stemmen sin.

– Men tenk deg om før du bestemmer deg, sier hun.

I møter med ungdom får hun ofte høre at de får beskjed hjemme hva de skal stemme eller ikke stemme.

– Jeg vil at de selv setter seg inn i politikken slik at de kan ta et aktivt valg, sier hun.

Krever egen ungdomsgate

For at Arendalsuka skal engasjere flere ungdommer, må ungdommene komme nærmere der det skjer, mener hun. I år var Hove på Tromøya satt av til ungdomsleir. Det blir alt for langt unna det andre som skjer på Arendalsuka, ifølge Malin.

– Jeg har sagt det helt fra begynnelsen at all standvirksomhet må legges i sentrum. De andre som besøker Arendalsuka reiser ikke helt ut hit for å se på våre stands, sier Malin.

De som kommer på standene på Hove, er stort sett de ungdommene som står på andre stands.

– Det blir mye debattrening mellom meg og Unge Venstre og Unge Høyre, sier Malin med et smil, men legger alvorlig til at tida for trening er forbi. Nå er det valgkamp og ekte debatt som gjelder.

– Sett av en egen ungdomsgate i sentrum neste år, oppfordrer hun.

Under Arendalsuka var det ikke lov for noen organisasjoner å drive salg eller verving. Malin syns det er bra.

– Arendalsuka skal ikke handle om verving. Det har vi fokus på resten av året. Dessuten er det vel så god «verveteknikk» å diskutere med ungdommer og spre informasjon om hva vi står for, som å vifte med verveblokka, sier Malin.

– Tryggere med enn uten

Fraværet av salg demmes opp av utdeling av gratis reklamemateriell. Mens de på Fagforbundets stand i Arendal sentrum steker vafler og deler ut krus, har Malin bestilt kondomer til utdeling på ungdomsstanden.

– Jeg syns det er en fin ting å dele ut fordi det er viktig og nyttig, sier hun, og innrømmer at hun var litt usikker på hvordan mottakelsen kom til å bli. Så langt har hun kun fått positive tilbakemeldinger.

– Dette handler ikke om å fokusere på sex. Jeg deler dem ikke ut, men lar dem ligge slik at ungdommer kan komme og forsyne seg hvis de vil. Dessuten har dette også et underliggende budskap om at unge gutter og jenter skal ta egne valg og bestemme selv, sier Malin.

Hun er ekstra fornøyd med å ha tilpasset Fagforbundets slagord, «sterkere med enn uten», til de spesiallagde kondomene. Ikke bare er Fagforbundets kondomer røde, men på pakningen står det også: Tryggere med enn uten!

– Du er tryggere både med kondom og med Fagforbundet, enn du er uten, sier Malin og ler.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy