JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt stø kurs

Statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Gerd Kristiansen la i dag fram den faglig-politiske samarbeidsplattformen for den kommende stortingsperioden. Det skjedde på Ringnes Gjelleråsen i Nittedal kommune.

2013081508175820131216232934

jo.hestnes@lomedia.no

Besøket på landets største bryggeri og mineralvannfabrikk var neppe tilfeldig valgt for å legge fram budskapet. Stoltenberg brukte nettopp Ringnes som eksempel på hvordan det skal være på en arbeidsplass:

- Ringnes er en bedrift i vekst og har lyktes med IA-arbeidet, klart å redusere sykefraværet gjennom et velfungerende samarbeid mellom tillitsvalgte og ledelse og er en arbeidsplass med ansatte fra mange nasjoner. Her er det plass til alle. Dette er et arbeidsliv vi ønsker.

Den fagligpolitiske plattformen som ble lagt fram er et program for hvordan få et velfungerende arbeidsliv til å bli enda bedre.

– Les Fagligpolitisk plattform

På europatoppen

- Norge utmerker seg i europeisk sammenheng med høy sysselsetting og lav ledighet. Vi går derfor inn for å forsterke den norske arbeidslivsmodellen som kjennetegnes av et anstendig arbeidsliv, kort avstand mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sterke organisasjoner og tett samarbeid med myndighetene. Dette er et av våre viktigste konkurransefortrinn.

Statsministeren slo fast at et trygt og anstendig arbeidsliv gjør oss mer produktive og innovative og bedre rustet til omstillinger. Derfor vil sterke organisasjoner fortsatt være viktige.

- LO tenker helhet og er ikke med på noe som kan undergrave sysselsettingen.

Øker fagforeningsfradraget

Og så kom Stoltenberg med en nyhet som de mange frammøtte NNN-medlemmene sikkert satte pris på:

- Arbeiderpartiet og LO går inn for å øke fagforeningsfradraget i neste periode.

Stoltenberg framhevet også den betydningen arbeidsinnvandringen har hatt og vil få for næringslivet:

- Det ville ikke være mulig å bygge så mange sykehjem, anlegge så mange veier og drive kafeer og restauranter. Samtidig har dette ført til press på lønninger og standarden på arbeidslivet. Vi vil derfor forsterke innsatsen mot sosial dumping.

Nye bransjeprogram

Å få allmengjort tariffavtaler lover regjeringen å gjøre enklere, samt bevare tillitsvalgtes innsynsrett i lønns- og arbeidsvilkår og utvide solidaransvar for lønn og feriepenger. Det varsles også et bransjeprogram innenfor veitransporten og utelivsbransjen.

Målet for LO og Arbeiderpartiet er å sikre et Norge med lav ledighet, høy sysselsetting og et velordnet arbeidsliv.

LO-leder Gerd Kristiansen pekte på at høstens valg er et retningsvalg.

- Fortsatt rødgrønn regjering vil bety trygg økonomisk styring og en regjering som støtter oss i arbeidet for et anstendig arbeidsliv. En borgerlig regjering vet vi ikke hvordan vil styre.

Hun var naturligvis glad for at fagforeningsfradraget vil bli øket.

Fagorganisering viktig

- Å øke fradraget på fagforeningskontingenten ytterligere er med på og synligjøre at det å være fagorganisert er viktig for arbeidslivet.

Stoltenberg trivdes tydelig på Ringnes og gikk rundt og hilste på og pratet med ansatte.

- Det er alltid hyggelig å møte folk som jobber på gulvet. Det er en viktig del av det å være statsminister.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy