JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen med soleklar anbefaling

Hvor mange arbeidsplasser hun har besøkt, og hvor mange håndtrykk det er blitt i løpet av valgkampen har LO-leder Gerd Kristiansen for lengst mistet tellinga på. Men budskapet hennes er det samme overalt: Bruk stemmeretten din!

2013090908324220131216234545

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

De siste ukene har LO-leder Gerd Kristiansen knapt sovet i sin egen seng. På turné til arbeidsplasser landet rundt har hun rukket innom 13 fylker før gongongen for årets stortingsvalg slår i dag. I bagasjen har hun et utømmelig lager av brosjyrer med et soleklart budskap: Bruk stemmeretten.

- Målet er å møte så mange som mulig nå før valget, og å oppfordre dem til å være med og påvirke samfunnet.

Arbeidsglede gjør inntrykk

- Det som har gjort aller mest inntrykk på meg er den enorme arbeidsgleden og entusiasmen vi møter blant de ansatte enten de jobber i offentligsektor, i butikker eller på helikopterbaser, sier Gerd Kristiansen på vei inn til dagens tredje arbeidsplassbesøk. Her, på Rokilde sykehjem i Kristiansund, er den tidligere hjelpepleieren hos sine "egne".

- Å møte så mange mennesker som er dedikert til jobben sin gjør enormt inntrykk på meg.

Sofa eller ikke?

Nyheten denne morgenen, fire dager før valget, er at 700.000 stemmeberettigede fortsatt ikke har bestemt seg, og mange av dem vil velge å sitte hjemme i sin egen sofa framfor å ta turen til stemmelokalet. Disse har gått under LO-lederens radar.

- Ikke en eneste av dem jeg har møtt har sagt at de ikke vil stemme.

Stemmen avgitt

- Hva med deg selv - har du rukket å stemme?

- Ja, jeg var hjemme i Harstad for noen dager siden, og da passet jeg på å gjøre det.

- Og hva sto det på stemmeseddelen du puttet i urnen?

- Jeg har vært trofast mot Arbeiderpartiet så lenge jeg har hatt stemmerett. Så det stemte jeg i år også. Det er viktig å videreføre det rødgrønne prosjektet, og det er også min anbefaling til alle jeg snakker med.

- Grunnen til det, er at de rødgrønne er tydelige på de viktige arbeidslivsspørsmålene. Dette ser vi også tydelig i svarene på spørsmålene som LO har stilt til alle politiske partier.

Kan samarbeide med alle

- Båndene mellom LO og de rødgrønne er tette. Hvordan ser du på mulighetene for samarbeid med en blå regjering med Høyre-Erna i front?

- Jeg vil samarbeide med regjeringen uansett hvem som sitter der. Men med de holdningene noen av dem som ønsker å komme i posisjon har gitt uttrykk for, lover det ikke godt for viktige arbeidslivsspørsmål. Siv Jensen har sagt hun gjerne vil møte meg for å avklare noen misforståelser, men det har jeg ikke tid til nå før valget.

- Frp vil svekke fagbevegelsens innflytelse, eller "de monopollignende organisasjonene på sentralt nivå", som Siv Jensen kaller oss. Venstre sier mye av det samme og pakker det inn i formuleringer som "moderne og fremtidsrettet". Men det de vil ha er gammeldags: De vil at vi skal stå en og en med lua i hånda i stedet for å være del av et sterkt kollektiv.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy