Tillitsvalgte kjemper om stortingsplass

Flere stortingskandidater med bakgrunn fra fagbevegelsen kjemper om utsatte sistemandater i dagens stortingsvalg ifølge TV2s prognoser.

2013090914104520131214210447

torgny.hasaas@lomedia.no

Fjernsynskanalen har laget en oversikt over hvem som ifølge deres prognoser er sikre på plass på Stortinget og hvem som kjemper for å beholde plasssen.

Det er i Oslo det er hardest kamp for å få inn de faglig tillitsvalgte. Marit Nybakk, som er tidligere leder for Samorg i Oslo, står på 6. plass på Arbeiderpartiets liste. En plass som ikke kan regnes som sikker.

Ingunn Gjerstad, som står på 2. plass på SVs liste, er til daglig sekretær i LO i Oslo. Også hun kjemper om det siste distriktsmandatet fra hovedstaden.

Truls Wickholm kan etter alt å dømme se langt etter stortingsplass de neste fire årene.Han står på 7. plass på Oslo Arbeiderpartis liste, og hans eneste håp ser ut til å være at de rødgrønne fortsetter i regjering. I så fall vil flere av de som troner øverst på Oslo Aps valgliste gå inn i regjeringen og vararepresentantene rykke inn på Stortinget.

I Vestfold er Steinar Gullvåg utsatt. Han har bakgrunn som rådgiver i Fagforbundet, og står på en utsatt 3. plass på årets valgliste. Gullvåg har to perioder bak seg som stortingsrepresentant.

Sikre på fire nye år

Noen LO-folk er sikre: I Hordaland står Per Rune Henriksen på 1. plass, og er sikret gjenvalg. Henriksen har yrkesbakgrunn som tømrer og var sekretær i LO i Bergen og omland før han ble valgt inn på Stortinget i 2005.

Else-May Botten har de siste fire årene hatt permisjon fra sin stilling som LOs distriktssekretær i Møre og Romsdal for å sitte på Stortinget. Hun innehar 1. plassen på Ap-lista i Møre og Romsdal.

Organisasjonsarbeider for EL & IT Forbundet i Telemark Terje Lien Aasland er elektriker og har 1. plassen på Arbeiderpartiets liste. Han har to perioder bak seg på Stortinget.

Tone Sønsterud fra Kongsvinger er sekretær i LO Stat når hun ikke møter på Stortinget. Stein Erik Lauvås, har permisjon fra jobben i Handel og Kontor. Begge står på 3. plass på Arbeiderpartiets lister i sin respektive fylker og skal ifølge TV2 være på trygg grunn.

I Sør-Trøndelag er Jorodd Asphjell på 3. plass på Ap-lista. Han er tidligere landsstyremedlem i Grafisk forbund.

Mulig redningsplanke

TV2s oversikt over stortingsrepresentanter tar for seg distriktsrepresentantene. I tillegg skal det velges 19 utjevningsmandater. For å komme med i kampen om disse mandatene, er det nødvendig at partiet kommer over sperregrensa på fire prosent. Her ligger småpartienes største sjanse til å øke sin representasjon. Ved siste valg erobret SV fem av disse mandatene, KrF seks.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy