JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsvalgte kjemper om stortingsplass

Flere stortingskandidater med bakgrunn fra fagbevegelsen kjemper om utsatte sistemandater i dagens stortingsvalg ifølge TV2s prognoser.

2013090914104520131214210447

torgny.hasaas@lomedia.no

Fjernsynskanalen har laget en oversikt over hvem som ifølge deres prognoser er sikre på plass på Stortinget og hvem som kjemper for å beholde plasssen.

Det er i Oslo det er hardest kamp for å få inn de faglig tillitsvalgte. Marit Nybakk, som er tidligere leder for Samorg i Oslo, står på 6. plass på Arbeiderpartiets liste. En plass som ikke kan regnes som sikker.

Ingunn Gjerstad, som står på 2. plass på SVs liste, er til daglig sekretær i LO i Oslo. Også hun kjemper om det siste distriktsmandatet fra hovedstaden.

Truls Wickholm kan etter alt å dømme se langt etter stortingsplass de neste fire årene.Han står på 7. plass på Oslo Arbeiderpartis liste, og hans eneste håp ser ut til å være at de rødgrønne fortsetter i regjering. I så fall vil flere av de som troner øverst på Oslo Aps valgliste gå inn i regjeringen og vararepresentantene rykke inn på Stortinget.

I Vestfold er Steinar Gullvåg utsatt. Han har bakgrunn som rådgiver i Fagforbundet, og står på en utsatt 3. plass på årets valgliste. Gullvåg har to perioder bak seg som stortingsrepresentant.

Sikre på fire nye år

Noen LO-folk er sikre: I Hordaland står Per Rune Henriksen på 1. plass, og er sikret gjenvalg. Henriksen har yrkesbakgrunn som tømrer og var sekretær i LO i Bergen og omland før han ble valgt inn på Stortinget i 2005.

Else-May Botten har de siste fire årene hatt permisjon fra sin stilling som LOs distriktssekretær i Møre og Romsdal for å sitte på Stortinget. Hun innehar 1. plassen på Ap-lista i Møre og Romsdal.

Organisasjonsarbeider for EL & IT Forbundet i Telemark Terje Lien Aasland er elektriker og har 1. plassen på Arbeiderpartiets liste. Han har to perioder bak seg på Stortinget.

Tone Sønsterud fra Kongsvinger er sekretær i LO Stat når hun ikke møter på Stortinget. Stein Erik Lauvås, har permisjon fra jobben i Handel og Kontor. Begge står på 3. plass på Arbeiderpartiets lister i sin respektive fylker og skal ifølge TV2 være på trygg grunn.

I Sør-Trøndelag er Jorodd Asphjell på 3. plass på Ap-lista. Han er tidligere landsstyremedlem i Grafisk forbund.

Mulig redningsplanke

TV2s oversikt over stortingsrepresentanter tar for seg distriktsrepresentantene. I tillegg skal det velges 19 utjevningsmandater. For å komme med i kampen om disse mandatene, er det nødvendig at partiet kommer over sperregrensa på fire prosent. Her ligger småpartienes største sjanse til å øke sin representasjon. Ved siste valg erobret SV fem av disse mandatene, KrF seks.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy