JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rørte tusener med leserinnlegg om hvor fint det er å jobbe med eldre mennesker

Sykepleier Marianne Reitan Larsen sendte et anonymt leserbrev til lokalavisa om hvor fint det er å jobbe med eldre mennesker. Det framkalte tårer, begeistring og en farsott på sosiale medier.

2013091711504720131216235300

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Hverdagen som sykepleier i eldreomsorgen er mye bedre enn ryktene vil ha det, mener Marianne Reitan Larsen (33). Hun jobber som sykepleier på Kringsjå sykehjem i Kristiansund, og en sommernatt satte hun seg ned og gjorde det hun hadde tenkt på lenge.

–Nå må vi fortelle om det som er godt, tenkte jeg. Det er jo sant at det kan være tungt å jobbe i helsevesenet, men noen tror at det bare er det, sier Marianne.

Leserbrevet «De gode sidene ved å være sykepleier» sto på trykk i Tidens Krav 15. juli i år, og ble umiddelbart delt over 2000 ganger på Facebook og fikk tusenvis av likes.

– Jeg valgte å skrive anonymt fordi jeg var redd noen skulle kjenne seg igjen. Men det er tydelig at mange likte det jeg skrev. Jeg fikk reaksjoner fra kolleger, pårørende, kjente og ukjente. Til og med ordføreren har jeg fått takk fra, smiler Marianne.

Hun er tett på, personlig og konkret i sin beskrivelse av den dagligdagse kontakten og arbeidet med de eldre. Selv noe så prosaisk som et toalettbesøk får en poetisk overtone i Mariannes beskrivelse.

Spesielt med tanke på framtidig rekruttering er det viktig å få fram de positive sidene ved å jobbe i helsevesenet, påpeker hun.

– Vi sliter med rekrutteringen allerede. Så hvordan skal vi klare å få nok folk i framtida når behovene blir enda større? Jeg synes jeg har en kjempeartig jobb med mange muligheter – og det må vi sørge for at de som skal velge utdanning og yrke får vite.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy